15/02/2022
La URV tanca la selecció d’investigadors predoctorals del programa Martí i Franquès
El procés de selecció ha finalitzat entre els mesos de gener i febrer i una vintena de candidats i candidates ja han signat els seus contractes amb la Universitat. En total, s’incorporaran 62 nous doctorands de 20 països d’arreu del món. El programa involucra 75 professors que supervisaran les seves tesis
El procés de selecció ha finalitzat entre els mesos de gener i febrer i una vintena de candidats i candidates ja han signat els seus contractes amb la Universitat. En total, s’incorporaran 62 nous doctorands de 20 països d’arreu del món. El programa involucra 75 professors que supervisaran les seves tesis
En el marc del Programa Martí i Franquès la URV ha finalitzat el procés de selecció per a les 65 places disponibles d’investigadors i investigadores predoctorals en diferents àmbits de recerca. La convocatòria ha tingut abast internacional i un interès molt alt, ja que es van rebre 894 sol·licituds de persones d’arreu del món. Finalment, de les 65 places ofertes, se’n cobriran 62, 30 ocupades per dones i 32 per homes. Les àrees de recerca dels candidats inclouen tots els àmbits de coneixement -Ciències, Arts i Humanitats, Ciències Socials i Jurídiques, Enginyeria, i Ciències de la Salut- i involucren 16 departaments i 75 professors i professores, entre supervisors i co-supervisors. Aquest programa té tres categories: Estàndard, Banco Santander i MSCA-COFUND.
Els resultats de la convocatòria per a la modalitat Estàndard són 31 places cobertes. Les persones seleccionades provenen principalment de l’Estat espanyol i de països d’Amèrica Llatina. Per a la modalitat Banco Santander, s’han cobert 11 de les 13 places que s’oferien. Les persones seleccionades provenen de 6 països diferents: Cuba, Egipte, Espanya, el Líban, Mèxic i Pakistan. Per a la modalitat MSCA-COFUND, s’han cobert les 20 places disponibles. En aquest cas, les persones seleccionades són en la seva totalitat internacionals i provenen de 12 països diferents (3 candidats són de països membres de la Unió Europea, i 17 d’altres països). Una de la places estarà ocupada per una persona amb discapacitat.
Ara, amb la fase de selecció ja tancada, han començat a incorporar-se a la URV els primers candidats i candidates. 13 persones ja ho han fet i la resta aniran arribant progressivament al llarg de les properes setmanes. Es preveu que els doctorands d’aquesta convocatòria estaran incorporats a la universitat durant aquest curs acadèmic 2021-22.
El procés de selecció, obert, transparent i basat en mèrits, ha seguit els principis de la Carta Europea de l’Investigador i el Codi de Conducta per a la Contractació d’Investigadors. La URV, amb el segell HR Excellence in Research (HRS4R), acredita que s’hi contracten els investigadors seguint les recomanacions de la Carta i el Codi i que, un cop contractats, els ofereixen les condicions necessàries per fer recerca d’acord amb aquest compromís, en un entorn de treball adequat i amb igualtat d’oportunitats per a tots els candidats. Durant la seva estada a la URV, els i les candidates treballaran en la seva tesi doctoral, rebran una formació multidisciplinària i intersectorial i podran realitzar estades de recerca internacionals tant en universitats i centres de recerca, com en empreses i institucions.
Una de les 32 places de la modalitat Estàndard es convoca amb el suport de la Fundació I2Cat (Internet i Innovació Digital a Catalunya). Per la seva banda, les places MSCA-COFUND es cofinancen entre la Unió Europea a través del programa Marie Skłodowska-Curie Actions i la URV. Les 13 places de l’edició Banco Santander estan finançades per aquesta entitat amb una aportació total de fins a 880.000 euros. El projecte MSCA-COFUND s’ha dut a terme des de la Unitat de Suport a les Propostes Internacionals de Recerca (USPIR), cofinançada amb fons de l’Agència Estatal d’Investigació a través de la convocatòria “Redes y Gestores 2019” i amb el suport de la Diputació de Tarragona.