27/04/2017

El campus Catalunya s’ampliarà per acollir els estudis d’Educació

És una de les mesures aprovades durant el Consell de Govern que s’ha fet dijous 27 d’abril

La Facultat de Ciències de l'Educació i Psicologia en la seva ubicació actual, al campus Sescelades.
La Facultat de Ciències de l'Educació i Psicologia en la seva ubicació actual, al campus Sescelades.

Els estudis d’Educació que actualment s’imparteixen a la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia, al campus Sescelades, es traslladaran al campus Catalunya. Amb aquestes obres s’iniciarà una primera part del projecte redactat l’any 2010 –que va quedar paralitzat amb l’inici de la crisi- i que entre d’altres actuacions preveia ubicar al campus Catalunya tots els estudis que s’imparteixen a la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia. Així s’ha acordat durant la sessió del Consell de Govern que ha tingut lloc dijous, 27 d’abril al rectorat.

La Universitat compta amb 3 milions d’euros de recursos propis per invertir en aquesta infraestructura docent, a més d’uns ingressos puntuals procedents de deutes que la Generalitat tenia pendents d’anys anteriors i que finalment ha pogut satisfer.

Per tirar endavant aquesta operació s’haurà de comptar necessàriament amb el cofinançament de la Generalitat, de com a mínim el 50%. El rector, Josep Anton Ferré, ha anunciat que en els pròxims dies detallarà a la conselleria el projecte, que ja va anunciar al conseller el desembre passat.

El projecte de trasllat d'Educació contempla l'ampliació de l'edifici de l'aulari del campus Catalunya.
El projecte de trasllat dels estudis d’Educació contempla l’ampliació de l’edifici de l’aulari del campus Catalunya.

Com que la Generalitat no disposa d’un pla d’inversions universitàries, de moment no és possible fer el trasllat de tota la Facultat, com estava previst inicialment. Per això la URV ha plantejat dues alternatives. La primera consisteix en ampliar l’edifici de l’aulari del campus Catalunya per encabir els estudis d’Educació. La segona preveu, a més, una ampliació de l’edifici que acull els departaments i despatxos de professors. Aquesta segona opció permet acollir més còmodament totes les necessitats i comptar amb algun espai de reserva. El projecte requereix una inversió d’entre 9 i 15 milions d’euros, i l’opció que es prengui dependrà de la negociació amb la Generalitat.

La Universitat té pendents, des de l’any 2010, el trasllat de la Facultat d’Educació i Psicologia del campus Sescelades al campus Catalunya, la construcció del CRAI del campus Bellissens, el trasllat de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut del centre de Reus al campus Bellissens i la construcció d’un edifici pels serveis centrals. D’aquests projectes, el més urgent és el trasllat de la Facultat d’Educació i Psicologia, situada en dos edificis antics amb problemes estructurals, amb una situació que s’agreuja amb el pas del temps. Per aquest motiu, la decisió aprovada pel Consell de Govern ha estat utilitzar tots els recursos disponibles per posar en marxa una primera part d’aquest trasllat.

Informe d’Eficàcia i Eficiència

El Consell de Govern també ha aprovat l’Informe d’Eficàcia i Eficiència en l’Ús dels Recursos, que ha inclòs per primera vegada una comparativa de la URV amb altres universitats per tal de mesurar l’eficàcia i l’eficiència de la Universitat en el context internacional.

Dues noves spin-off

A la sessió d’avui també s’ha aprovat la creació de dues noves empreses derivades (spin-off) de la URV. Una és Litigest Consultores SL, impulsada per Elisabet Cerrato i Roser Casanova, del Departament Dret Privat, Processal i Financer de la Universitat, i que centra la seva activitat en intervenir en processos litigiosos sobre temes de patrimoni o embargaments.

L’altra empresa derivada és Kamaleon SL, impulsada per Francisco Andrade (URV), Jordi Ferré, Pär Blanking i Héctor González-Expressati. La companyia es dedica a desenvolupar plataformes i tecnologies amb sensors integrats amb l’objectiu de millorar la salut de les persones a partir del control de la seva deshidratació.

Honoris causa

També s’ha aprovat la concessió, de cara al curs 2017-18, de dos títols de doctora i doctor honoris causa, respectivament: a Mary J. Nash, catedràtica del Departament d’Història i Arqueologia de la UB, i a Claudi Esteva, catedràtic emèrit d’Antropologia de la Universitat de Barcelona.

Durant la sessió del Consell de Govern també s’ha presentat la marca Alumni URV, que ajudarà a reforçar la imatge i la marca de la Universitat i a generar nous vincles de col·laboració entre la Institució i els seus exalumnes, fomentant el sentiment de pertinença a la URV.

A més, s’ha aprovat la modificació de la normativa de pràctiques extracurriculars dels estudiants de la URV per tal de que aquestes siguin remunerades.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*