28/11/2016

L’arqueòleg Eudald Carbonell guanya el XVIè Premi Tarragonès de Difusió Eutyches

El catedràtic de Prehistòria de la URV, l’arqueòleg Eudald Carbonell, investigador de l’IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social) i codirector del Projecte Atapuerca ha rebut el XVIè Premi Tarragonès de Difusió Eutyches, que concedeix el Consell Comarcal del Tarragonès (CCT)

El catedràtic de la URV, Eudald Carbonell
Eudald Carbonell.

El guardó, una escultura de l’artista Rafel Bartolozzi, el va rebre de mans del president del Consell Comarcal del Tarragonès, Pere Virgili, en l’acte conjunt de lliurament dels Premis Tarragonès celebrat aquest diumenge 27 de novembre al Casino Municipal de Roda de Berà.

Li ha estat atorgat pel seu treball al capdavant de l’IPHES durant els 10 primers anys de vida d’aquest institut i pel projecte d’investigació sobre el Barranc de la Boella (La Canonja, Tarragonès), on s’han trobat fòssils (d’eines i fauna) de fins a un milió d’anys d’antiguitat.

Eudald Carbonell en el moment d’agrair el premi, sota la mirada del president del Consell Comarcal del Tarragonès i alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili.

En la seva intervenció, Eudald Carbonell va manifestar: “És un premi de la terra. Vaig venir aquí fa quasi 30 anys i des d’aquí he impulsat un equip i un centre de recerca de primer nivell com és l’IPHES”. I l’ha dedicat “a la gent, perquè sense els seus impostos no podríem fer aquest treball de recerca. Aquests diners fan que funcionin les universitats i centres d’investigació com l’IPHES, i que els qui hi treballem tinguem oportunitat de fer recerca, pensar i posar en comú el que aprenem, retornant-t’ho així a la societat”.

El Premi de Difusió Eutyches té per objectiu assenyalar una personalitat, entitat o associació, reconeguda en el seu sector professional, que hagi difós o incentivat aspectes culturals, mediambientals o patrimonials del Tarragonès.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*