14/04/2021

L’Associació Americana de Geògrafs atorga el premi Roy Wolfe al catedràtic Salvador Anton Clavé

El guardó, que es concedeix cada any, premia la trajectòria de l'investigador de la URV i reconeix la seva contribució destacada en l’àmbit de la geografia del turisme

El catedràtic del Departament de Geografia, Salvador Anton Clavé, ha estat guardonat amb el Roy Wolfe Award 2021, un premi que concedeix cada any el Grup especialitzat en recreació, turisme i esport de l’Associació Americana de Geògrafs. Amb aquest reconeixement es vol posar en valor la contribució de l’investigador de la URV en el camp de la geografia del turisme. La decisió d’atorgar-li el guardó s’ha anunciat durant el Congrés Anual de l’Associació Americana de Geògrafs, que s’ha celebrat aquesta setmana de forma virtual a Seattle (Estats Units). El premi porta el nom d’un dels investigadors pioners en l’àmbit de la geografia del turisme i es concedeix cada any des del 1988.

Salvador Anton és Catedràtic d’Anàlisi Geogràfica Regional a la Universitat Rovira i Virgili des del 2010 i Professor Distingit des del 2018. Exerceix com a investigador principal del grup de recerca consolidat de la URV en Anàlisi Territorial i Estudis Turístics. Ha estat director i degà de l’actual Facultat de Turisme i Geografia de la URV entre 2002 i 2014, coordinador del programa de Doctorat de Turisme i Oci fins l’any 2020 i acadèmic visitant a les Universitats d’Exeter i Nottingham (Anglaterra), George Washington University i Rutgers, The State University of New Jersey (Estats Units d’Amèrica) i Angers i Paris-Est (França), entre d’altres. Actualment és també director del Departament d’Innovació Turística d’Eurecat i des de 2016 és Honorary Senior Research Scholar de l’International Institute of Tourism Studies de la George Washington University (Estats Units d’Amèrica).

L’objectiu de la seva activitat investigadora és l’anàlisi de les dinàmiques de canvi en les destinacions turístiques, els processos d’urbanització turística, la globalització de l’oci i el desenvolupament de parcs temàtics, el paper del turisme en el desenvolupament local i regional, el comportament espacial dels turistes i l’impacte de les noves tecnologies sobre el turisme i les destinacions. Ha publicat en editorials acadèmiques de referència a nivell internacional i espanyol (Routledge, Ashgate, Emerald, Springer, CABI, Ariel, Tirant lo Blanc, Planeta, Piràmide) i en revistes acadèmiques de primer nivell com, entre d’altres, Annals of Tourism Research, Journal of Sustainable Tourism, Tourism Geographies, Journal of Destination Marketing and Management, Land Use Policy, Tourism Management Perspectives, European Urban and Regional Studies o Tourism Economics.

Entre els seus llibres més coneguts destaquen The Global Theme Park Industry (CABI, 2007); Análisis Territorial del Turismo y Planificación de Destinos Turísticos (Tirant lo Blanch, 2011, amb JF. Vera, F. López and M. Marchena), Geographies of Tourism: European Research Perspectives (Emerald, 2013, coeditat amb J. Wilson) i Tourism Destination Evolution (Routledge, 2017, coeditat amb P. Brouder, A. Gill and D. Ioannides).

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*