24/05/2021

L’Aula de Teatre URV fa ple al Camp de Mart amb el seu espectacle de Tarraco Viva

Més de 200 persones van assistir a Carpe Diem, una obra teatral basada en la pantomima que l’Aula de Teatre tornarà a representar el 28 i 29 de maig. El catedràtic d’Arqueologia Clàssica Joaquín Ruiz de Arbulo també participa al festival Tarraco Viva amb una sèrie de xerrades sobre el Tàrraco i alguns dels seus monuments

Espectacle Carpe Diem de l'Aula de Teatre de la URV al festival Tarraco Viva 2021.

L’Aula de Teatre de la URV participa en el programa d’activitats del festival de recreació històrica Tarraco Viva amb l’espectacle Carpe Diem, del que va realitzar la primera posada en escena el passat cap de setmana amb totes les entrades exhaurides. Més de 200 persones van assistir a aquesta obra de pantomima clàssica que reflexiona en clau de comèdia sobre el concepte que els romans tenien de la vida, els seus plaers i també la mort. El 28 i 29 de maig es faran dues representacions més.

Carpe Diem és una obra teatral reconstruïda pel laboratori de recerca de l’Aula de Teatre a partir de fragments de textos d’entre els segles I aC i I dC, les mimambes, basades en la poesia i el mim. “Hem fet una recreació a partir dels texts històrics per donar a l’obra una estructura dramàtica i també de tots els elements escenogràfics i de vestuari a partir de la iconografia disponible”, explica Joan Pascual, el director de l’Aula de Teatre de la URV. La comèdia presenta una situació de fam en què els actors poden sobreviure gràcies als poderosos i deixa veure com el temps ens iguala a tots, un argument en què Pascual veu un cert paral·lelisme amb la situació de pandèmia actual.

El catedràtic d’Arqueologia Clàssica de la URV Joaquín Ruiz de Arbulo també participarà en el programa d’activitats de Tarraco Viva amb una sèrie de xerrades. Avui 24 de maig, a les 19:30, parlarà a l’Antiga Audiència dels orígens de Tàrraco, on Juli Cèsar va reunir a finals de setembre del 49 aC als delegats de tota la província d’Hispània Citerior amb uns resultats molt importants, que desvetllarà durant la conferència.

Arbulo també és el responsable de “A tu ningú et prendrà el lloc”, una visita el 26 de maig a les grades del circ romà de Tarragona durant la qual el catedràtic vol reflexionar sobre el paper contemporani que han de tenir aquestes restes monumentals, a més de donar a conèixer la seva arquitectura. “A tu ningú et prendrà el lloc” és el que li va contestar a l’emperador August un ciutadà romà quan el príncep, des de la seva tribuna del circ, li va reprovar les hores que feia que era al seient sense moure’s, veient curses de carros en lloc de tornar a casa per menjar amb la família. I és que els dies de curses al circ paralitzaven la vida a Roma i també a totes les ciutats romanes, Tàrraco inclosa.  Finalment , el 28 de maig, també realitzarà una visita divulgativa a la Torre dels Escipions.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*