28/02/2023

“Les Col·lectivitats Agrícoles al Penedès, 1936-1939”, nova exposició al CRAI campus Catalunya

L'exposició s'emmarca dins de les activitats del 1r Cicle d'història contemporània i món actual "Pensar històricament l'actualitat", organitzat pel grup de recerca ISOCAC de la URV

Exposició “Les Col·lectivitats Agrícoles al Penedès, 1936-1939”, comissariada per Ramon Arnabat Mata i Guillem Puig Valverdú, al CRAI campus Catalunya.

Del 22 de febrer al 7 de març de 2023 el CRAI campus Catalunya acull l’exposició “Les Col·lectivitats Agrícoles al Penedès, 1936-1939”, comissariada per Ramon Arnabat Mata i Guillem Puig Valverdú i produïda per l’Institut d’Estudis Penedesencs amb el suport del Memorial Democràtic i del Ministerio de la Presidencia.

A través de 15 plafons s’explica la formació i funcionament de les col·lectivitats agrícoles al Penedès durant la Guerra Civil espanyola. L’objectiu és facilitar la comprensió d’aquestes iniciatives camperoles comunitàries en el marc de les transformacions econòmiques i socials que es produeixen a Catalunya a partir del juliol de 1936.

Les col·lectivitats agrícoles, tot i que sovint oblidades, formen part de la nostra història i de la memòria democràtica del nostre país.

L’exposició es troba disponible al vestíbul del CRAI campus Catalunya i es complementa amb la conferència de Ramon Arnabat (ISOCAC-URV) i Guillem Puig (UB-URV) sobre les “Col·lectivitats agràries a Catalunya (1936-1939)”, el dia 28 de febrer de 12:00-14:00 h.

Aquesta exposició s’emmarca en el 1r Cicle d’història contemporània i món actual “Pensar històricament l’actualitat” organitzat pel grup de recerca consolidat ISOCAC de la URV, i que es desenvoluparà a la sala de graus del campus Catalunya els dies el 28 de febrer, 15 de març i 27 abril.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*