24/02/2023

L’Institut de Tecnificació d’Amposta guanya la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat

Celebrada a la URV i organitzada per la Xarxa Vives, hi hagut per primera vegada un empat tècnic amb el finalista, Lestonnac de Tarragona, resolt pel vot de qualitat dels jutges

Els dos equips finalistes, el Centre de Tecnificació d'Amposta (els cinc de la dreta) i Lestonnac
Els dos equips finalistes, el Centre de Tecnificació d'Amposta (els cinc nois i noies de la dreta) i Lestonnac

L’Institut de Tecnificació d’Amposta ha guanyat la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, celebrada aquesta setmana a la Universitat Rovira i Virgili i organitzada per la Xarxa Vives d’Universitats, en imposar-se en una final molt igualada a Lestonnac l’Ensenyança de Tarragona. De fet, s’ha donat per primera vegada un empat tècnic en els resultats de les puntuacions dels dos finalistes (4,21), de manera que el vot de qualitat dels jutges ha acabat decidint el guanyador. La millor oradora de la lliga ha estat Adriana Sainz Sampedro, de l’Institut Dertosa de Tortosa, un dels equips semifinalistes. L’altre ha estat l’Institut Serra de Miramar de Valls. Després de vèncer la fase local, l’Institut de Tecnificació d’Amposta representarà la Universitat Rovira i Virgili a la fase final, que tindrà lloc del 22 al 24 de març de 2023 a la Universitat de València. 

Un moment de la final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat

El tema de debat d’aquesta edició ha estat si cal regular les xarxes socials per combatre la desinformació i ha tingut com a jutges professors de secundària de la demarcació i personal PDI i PAS de la Universitat Rovira i Virgili, entre els quals Montse Pinent (Vicerectora de Projectes Docents i Estudiants) i José Antonio Moreno (Comissionat de Política Lingüística i Publicacions). Celebrada els dies 22 i 23 de febrer, ha comptat amb la participació de dotze col·legis i instituts. A més dels quatre semifinalistes hi han pres part els instituts Joan Amigó (l’Espluga de Francolí), Roseta Mauri (Reus), Ramon Berenguer IV (Cambrils), Ramon Barbat i Miracle (Vila-seca), Campclar (Tarragona) i Baix Penedès (el Vendrell), i els col·legis Sant Pau Apòstol (Tarragona) i Sant Josep (Reus). 

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*