19/04/2016

L’ONG K-9, a l’Equador per ajudar després del terratrèmol

Membres de la Unitat Canina de Rescat i Salvament K-9 de Creixell arriben al país americà el dimarts, 19 d'abril per afegir-se a les tasques de salvament de la població. El seu destí és Manta, i la previsió és treballar-hi durant alguns dies

S’hi han desplaçat els membres de l’ONG Pere Frutos, David Mercader i Joan Capdet, acompanyats dels gossos Abu, Afri i Sumo, i un cop a l’Equador es trobaran amb membres de la delegació de K-9 a Xile. Està previst que treballin a San Pablo de Manta, municipi costaner amb més de 200.000 habitants i dos importants ports, pesquer i internacional, i que constitueix la 4ª ciutat de l’Equador.

Els gossos ensinistrats de l’organització detecten la presència humana sota les runes, i a continuació actuen els grups de salvament. Està previst que hi treballin al llarg de dues setmanes. Amb el seu desplaçament, els membres de K-9 han respòs així a les demandes d’ajut de les autoritats locals, per poder rescatar les persones atrapades per l’esfondrament dels edificis.

El terratrèmol de dissabte 16 d’abril va tenir una intensitat de 7,8 a l’escala de Richter, i ha provocat mort i destrucció: més de 400 persones mortes i 2.000 ferides (a dades de dimarts 19 d’abril).

La URV col·labora econòmicament en les accions de K-9 i es fa càrrec del cost dels viatges. L’ONG acumula molta destresa i experiència en la intervenció en desastres. L’últim terratrèmol on va actuar va ser el del Nepal de l’any passat.

Print Friendly, PDF & Email

1 comentari

  1. Kevin Xavier Sambache Silva |

    Moltes gràcies per la vostra col·laboració, el poble de l’Equador ho necessita.

Comenta

*