27/04/2015

L’ONG K9 i la URV es disposen a cooperar en el terratrèmol del Nepal

L'organització de rescat de Creixell està llesta per sortir des de l'aeroport del Prat cap al Nepal, per ajudar en la recerca de persones desaparegudes sota les runes. Dissabte 25 d'abril es va produir un terratrèmol devastador de 7,8 en l'escala de Richter, i el diumenge 26 hi ha hagut una forta rèplica de magnitud 6,7

K9 va intervenir l'any 2011 en emergències al Brasil i a Turquia

L’equip de rescat caní K9  i el Centre de Cooperació al Desenvolupament URV Solidària treballen, des de primeres hores de dissabte 25, en la gestió de la partida en direcció al Nepal. Allà l’equip col·laborarà en les tasques de rescat que li siguin encomanades un cop arribi a la zona devastada pel terratrèmol.

L’epicentre del terratrèmol s’ha situat a la regió de Pokhara, segona ciutat del Nepal, a 180 Kms. de la capital Kàtmandu. Hi ha més de 2.600 persones mortes i 6.000 ferides, i les necessitats de la població són molt grans.

El grup el formen sis membres, acompanyats de sis gossos. El fet que l’emergència s’hagi produït en cap de setmana dificulta els gestions logístiques i els tràmits de transport aeri, però tot fa pensar que puguin enlairar-se el matí de dilluns 27.

La URV, a través del centre de Cooperació al Desenvolupament URV Solidària, patrocina l’acció de l’equip a través d’un conveni de col·laboració. K9 ha demostrat, amb la seva actuació en moltes emergències, una gran professionalitat i efectivitat.

 

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*