13/11/2023

Martí Oliva Furés, professor del Departament d’Economia, ha traspassat

Va ser el primer catedràtic de la Facultat d’Economia i Empresa

Martí Oliva Furés, catedràtic del Departament d’Economia des de 1996 va morir el dissabte 11 de novembre. Va ser director de departament i era membre del grup de recerca d’Anàlisi Econòmica i Salut. Va començar a treballar a la URV l’any 1994 i va desenvolupar la seva carrera investigadora a la Universitat en temes relacionats amb l’economia financera i l’organització industrial.

Els companys i companyes destaquen: “El seu treball i dedicació han estat sempre un exemple per a tot el col·lectiu universitari. Sempre el recordarem.”

La Facultat d’Economia i Empresa, els departaments d’Economia i Gestió d’Empreses, i tota la Universitat Rovira i Virgili s’uneixen al dolor de la seva família i amics.

Print Friendly, PDF & Email

3 replies

 1. Hernan Vigier |

  Lamentamos mucho la partida de Marti… una gran persona… gran docente … del primer grupo de profes de la facultad que tuve el placer de conocer. Nos visito en Argentina a fines de los 90… lo vamos a extrañar! Un abrazo a los familiares y a sus amigos de la facultad desde Bahía Blanca. Hernan

 2. Raul Oscar Dichiara |

  Mis condolencias a familiares y colegas de quien en vida fuera impulsor y colaborador de las relaciones academicas de nuestras Universidades URV y UNS, habiendo compartido sus conocimientos y saberes con nuestros profesores y estudiantes en persona.
  Dr. Raul O. Dichiara
  Prof. Ext. Consulto. UNS
  Bahia Blanca. Argentina

 3. Mariam Kamal |

  Les meves condolences a familiars, amics i a tota la URV per aquesta notícia tant trista i dolorosa. La URV ha perdut a un professor insubstituïble.

  Lamento molt que te’n hagis anat tant aviat professor. Has sigut sempre el millor, un mestre, un guia, un bon economista, i sobretot, el millor professor de que he tingut en tota la meva vida. Et vaig tenir en tres matèries de la carrera (Micro/Macro/TEB), em deies que ens trobaríem fins a la sopa. Desde que ens vam conèixer a segon d’Economia gràcies a la matèria de Microeconomia (2013), que vam estar en comunicació, durant el Grau i inclús després de què hagi vingut al País Basc, em seguies escrivint, ajudant, parlant, aconsellant… No tardaves ni mig dia en contestar-me.
  L’últim que vam parlar va ser entre al llarg dels dies 18-23 d’Octubre del 2023, no em faig creus que ja no pugui tornar a dir-te res i que ja no hi siguis, professor Martí. Ho lamento tant. Gràcies a què m’expliquessis com funcionaven els doctorats a segon de carrera, tant aviat, vaig decidir desde llavors fer-ne un. Tenia les idees clares tant aviat gràcies a tu. L’exemple que em vas donar de Nash, mai l’oblidaré. Els comentaris de Sargan, tampoc.

  Recordo una conversa que vam tenir després de les primeres classes de Microeconomia, jo sempre estava a primera fila i et vaig explicar que havia decidit fer la carrera d’Economia per la Macro, i em vas dir tot somrient “no sabia que t’agradava la Macro, a mi també.” Et recordaves de tots els detalls, del meu nom, de tot el que et deia, inclús que m’agradava la regla de Taylor. Una molt bona memòria que molts voldrien. Durant el curs de segon, em veies volent especialitzar-me parlant només d’Econometría, i em vas recordar aquella conversa, de què jo havia decidit el Grau per la Macro, llavors em vas dir que no la deixi, que la complementi amb la Econometria, perquè així donaria més joc a la investigació i poder cobrir tants fields. I així ho he estat fent desde llavors, sempre, gràcies a tu, però em dol tant que no puguis estar ni veure’m acabar la tesi doctoral, professor Martí.

  Lamentablement, l’acceptació de la publicació de l’article de convergència econòmica (aquella que tant m’has inculcat i ens agradava comentar) ha sortit el mateix dia que te’n has anat, i, és trist perquè no t’ho puc dir. Em deies que el volies llegir publicat. La vida és molt trista i no es gens justa. **L’article és en memòria teva, Martí.

  Gràcies per haver-me referenciat per venir aquí i per seguir sempre en contacte amb mi durant 10 anys llargs; per la gran confiança en explicar-me qualsevol cosa, un bon savi, una gran persona, i per ser el millor professor del món.

  Espero que puguis descansar en pau, Martí.
  Desde llavors, fins sempre, el millor professor del món.

  Mariam Kamal
  Dpt. Métodos Cuantitativos.
  Universidad del País Vasco-EHU

Comenta

*