10/02/2020

Miquel Ponce, de l’Institut Puigcerver de Reus, un dels 20 finalistes catalans de l’Olimpíada de Biologia

La prova territorial s’ha fet aquest dissabte a les facultats de Química i Enologia de la URV

La final  local de l’Olimpíada de Biologia s’ha fet aquest dissabte a Tarragona i ha posat a  prova el talent d’una seixantena d’alumnes procedents de divuit centres de secundària.  L’Olimpíada de Biologia de Catalunya  té com a objectiu principal estimular i implicar el talent jove en l’estudi d’aquesta ciència que pot donar resposta als grans reptes de la humanitat: el canvi climàtic, la contaminació ambiental i la pèrdua de diversitat dels ecosistemes de la terra. Alhora, la biologia és una ciència clau pel desenvolupament de la biotecnologia i del seu paper en el diagnòstic i tractament de les malalties, entre d’altres qüestions rellevants.

A nivell territorial els tres primers classificats han estat  Miquel Ponce Rovira, de Escola Puigcerver, de Reus;  Arnau Ciurana Castro, de Institut Lluís Domènech i Montaner, també de Reus, i  Julia Estrada Thöne, del Col.legi Lestonnac-l’Ensenyança de Tarragona. El primer classificat, Miquel Ponce, participarà aquest dimecres a Barcelona a la prova pràctica, junt amb 19 finalistes més de Catalunya.

Simultàniament a la prova, les autores Cristina Valls i Anna Borrull han presentat el seu llibre «Ciencia low cost. Guía práctica de actividades indagatorias sobre ciencias de la vida para secundaria».

Els organitzadors de l’esdeveniment han estat professors de les Facultats de Química, Enologia i Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat Rovira i Virgili. L’olimpíada consisteix en una prova teòrica que s’ha fet de forma simultània a cinc universitats de Catalunya i la prova pràctica e d’aquest proper dimecres en què hi participen els 20 millors classificats de tota Catalunya de la prova teòrica.

Els resultats dels guanyadors, així com el lliurament de premis d’aquesta edició, es notificaran el 28 de febrer a l’Institut d’Estudis Catalans.

Print Friendly, PDF & Email