02/07/2021

Montserrat Ríos, fundadora i directora de la Coral de la URV, rep la distinció al mèrit cultural de l’Ajuntament de Tarragona

També ha estat guardonada Sofia Mata, conservadora del Museu Diocesà de Tarragona i professora associada de la URV

Distincions al mèrit cultural 2021. Foto: Manel R. Granell.

L’Ajuntament de Tarragona ha atorgat aquest dijous les distincions al Mèrit Cultural a Montserrat Rios Hevia, fundadora i directora de la Coral de la URV; Sofia Mata de la Cruz, professora associada del Departament d’Història i Història de l’Art; Chantal Grande; Rosa Maria Ricomà Vallhonrat, i Dolors Saumell Calaf. L’alcalde Pau Ricomà, que va presidir l’acte al Fòrum de la Colònia, ha agraït a totes cinc guardonades la seva gran implicació amb la cultura de la ciutat. Ricomà ha destacat la importància del lliurament d’unes distincions “absolutament feminitzat”. “A aquestes dones –ha subratllat– cap sostre de vidre ha aturat les seves il·lusions i d’això ens hem beneficiat tots els ciutadans de la ciutat: del seu coneixement, de la seva capacitat i d’haver convertit Tarragona en una ciutat millor”. El màxim responsable polític de la ciutat ha remarcat que “les cinc dones que avui homenatgem han exercit un rol de lideratge cultural a la nostra ciutat. Diu molt sobretot d’elles mateixes, de la seva capacitat, que en cap moment s’hagin plantejat si el fet de ser dones les obligués a fer res extraordinari, senzillament han fet el que volien fer, amb convicció i amb dots de comandament”.

El tinent d’alcalde, Manel Castaño, ha glossat la trajectòria de Montserrat Rios Hevia, que ha aconseguit importants premis nacionals i internacionalsamb el cor de la Universitat. El seu objectiu és difondre la música coral d’alt nivell a les comarques tarragonines i donar la possibilitat de cantar grans obres del repertori simfònic coral als alumnes de la universitat. Des de l’any 1996 fins al 2002 ha dirigit la Coral Càrmina de Barcelona, cor col·laborador de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya. Actualment coordina les àrees de Música i Didàctica de la Música i també l’Aula de Música de la URV.

Montserrat Ríos, entre el conseller Manel Castaño i l’alcalde de Tarragona Pau Ricomà amb la Distinció al mèrit cultural 2021. Foto: Manel R. Granell.

La tinenta d’alcalde Cristina Guzmán ha glossat la trajectòria de Sofia Mata de la Cruz, guardonada també amb el Diploma al Mèrit Cultural. Sofia Mata de la Cruz és doctora en història de l’art per la Universitat Rovira i Virgili (URV). La seva trajectòria professional s’ha desenvolupat com a conservadora del Museu Diocesà de Tarragona des del 1989. Ha inventariat el patrimoni artístic moble de la catedral de Tarragona.

Print Friendly, PDF & Email

1 comentari

  1. Pilar Gasso |

    Enhorabona a totes les dones que han rebut el premi per la seva implicació amb la cultura.

Comenta

*