18/12/2018

El nou Pla de política lingüística de la URV reforça l’ús del català i fomenta el multilingüisme

El document preveu 40 actuacions que s'implementaran fins a l'any 2022

Prova de nivell d'anglès als estudiants de nou accés de la Facultat de Química i de la Facultat d'Enologia.

El nou Pla de política lingüística de la URV va ser aprovat pel Consell de Govern d’aquest dimarts 18 de desembre per reforçar l’ús del català i fomentar el multilingüisme a la Universitat, a més de millorar la qualitat de les produccions lingüístiques i implicar la comunitat universitària en la política lingüística.

El document, que comprèn 8 objectius i 40 actuacions que s’han d’implementar fins al 2022, ha estat elaborat per la Comissió de Política Lingüística, un òrgan amb representants de PDI de tots els centres, del PAS, dels estudiants i del Servei Lingüístic. A més, per primera vegada s’ha dut a terme una campanya de participació, gràcies a la qual han arribat 50 propostes de 27 membres de la comunitat universitària.

Entre altres aspectes, el Pla preveu incorporar el principi de distribució funcional de llengües a la política lingüística universitària, per tal de conjugar el repte del poliglotisme, exigit per la internacionalització, amb el repte del predomini de la llengua catalana, que les universitats assumeixen per responsabilitat social.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*