12/05/2023

Un llibre aborda la relació entre llengua catalana i societat des de diferents àmbits d’estudi

Catalan Sociolinguistics. State of the art and future challenges, coordinat pel professor Miquel Àngel Pradilla, repassa les principals perspectives que han guiat l’estudi de la relació entre llengua i societat en la comunitat lingüística catalana

Catalan Sociolinguistics. State of the art and future challenges
Catalan Sociolinguistics. State of the art and future challenges, per Miquel Àngel Pradilla

Catalan Sociolinguistics. State of the art and future challenges és el darrer llibre coordinat pel catedràtic en sociolingüística catalana de la URV Miquel Àngel Pradilla. L’obra, en què han participat diversos autors, reconeguts especialistes en diferents camps d’estudi, ofereix mirades complementàries amb la intenció d’avançar cap a una anàlisi conjunta, en què s’aborda la temàtica des de perspectives tan diverses com l’economia, el dret, l’ecologia, l’antropologia, les ciències polítiques, entre d’altres.

Catalan Sociolinguistics. State of the art and future challenges, escrit en llengua anglesa, ofereix una selecció de la història i destaca els punts clau de la recerca en sociolingüística en la comunitat lingüística catalana.

Aquest volum ha estat editat per John Benjamins Publishing Company, una editorial independent especialitzada en llibres, articles i altres recursos acadèmics sobre lingüística i altres ciències del llenguatge, amb seu a Amsterdam, Països Baixos.

Es va presentar a l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) el passat 25 d’abril en un acte presidit pel secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, F. Xavier Vila i pel membre de la Secció Filològica de l’IEC, Isidor Martí.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*