21/12/2023

Professors de la URV, entre els 40 professionals de l’arquitectura menors de 40 anys més prometedors d’Europa

Maria Rius, Arnau Tiñena i Ferran Tiñena han rebut el premi Europe 40under40 Architecture and Design, que identifica la generació d'arquitectes que influiran en els entorns de vida i treball del futur

D'esquerra a dreta, Ferran Tiñena, Arnau Tiñena i Maria Rius, de l'estudi NUA Arquitectura, professors i doctorands de la URV.
D'esquerra a dreta, Ferran Tiñena, Arnau Tiñena i Maria Rius, de l'estudi NUA Arquitectura, professors i doctorands de la URV.

Maria Rius, Arnau Tiñena i Ferran Tiñena són els responsables de l’estudi NUA Arquitectures i dos d’ells professors de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la URV. Aquest desembre han rebut el premi Europe 40under40 Architecture and Design 2022-23, que atorguen el Centre Europeu per a l’Arquitectura, l’Art, el Disseny i els Estudis Urbans i el Chicago Atheneum: Museu de l’Arquitectura, Art i Disseny a aquelles persones que identifiquen com part de la generació d’arquitectes i dissenyadors industrials que influiran en els entorns de la vida i el treball del futur i que, alhora, tenen una visió de l’escena arquitectònica i del disseny a Europa.

Aquests professors integren l’únic estudi català que ha rebut el premi, que també han rebut quatre estudis més de la resta de l’Estat. Tots ells tenen una trajectòria de més de quinze anys i prestigi demostrat abans d’arribar als 40 anys d’edat.

Transformació d'un edifici abandonat en 27 apartaments a Salou (Tarragona), que han fet Maria Rius, Ferran Tiñena i Arnau Tiñena.
Transformació d’un edifici abandonat en 27 apartaments a Salou (Tarragona), que han fet Maria Rius, Ferran Tiñena i Arnau Tiñena.

Maria Rius, Arnau Tiñena i Ferran Tiñena van crear l’estudi d’arquitectura l’any 2013 a Tarragona i exploren els àmbits de l’arquitectura i el disseny a diferents escales mitjançant estratègies sensibles a la memòria dels espais i amb el medi ambient. A la vegada, intenten donar resposta als reptes socials i culturals contemporanis de les ciutats i territoris amb intervencions que tenen per objectiu millorar la vida de les persones.

Tots tres combinen la pràctica amb la docència i la recerca explorant l’escala territorial, el projecte urbà i l’habitatge col·lectiu.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*