09/10/2023

La primera sala de lactància de la URV ja està en funcionament

L’equipament instal·lat al campus Catalunya proporciona les condicions perquè les dones mantinguin la lactància materna quan es reincorporen a la feina després del permís de maternitat

La sala de lactància facilita la reincorporació al lloc de treball perquè permet l'extracció de llet després del permía de maternitat.

La lactància exclusiva és indicada fins als sis mesos d’edat, vuit setmanes més tard de la finalització del permís de maternitat. Alhora, mantenir la lactància materna més enllà del mig any de vida del nadó comporta beneficis per al bebè, la mare i la societat, ja que, entre altres, redueix el risc de nombroses malalties.

La reincorporació a la feina és, sovint, una fita que dificulta el manteniment de la lactància, per això la URV ha obert una sala de lactància amb l’equipament necessari per facilitar l’extracció de llet o donar el pit. Es tracta d’una prova pilot al campus Catalunya, que es preveu estendre a més localitzacions segons la demanda i l’ús.

De fet, des de l’any 2020 fins a l’actualitat, han tingut permís de maternitat a la URV 32 dones membres del personal tècnic de gestió i administració i serveis (PTGAS) en 37 ocasions, i 115 del personal docent i investigador (PDI) -76 de les quals, professores associades- en 119 ocasions.

A partir d’ara, les mares que es reincorporin al seu lloc de treball al campus Catalunya disposen d’una sala amb una butaca reclinable i dues butaques cadira, endolls, nevera, tauleta, ventilador i calefacció. Està ubicada a l’entrada de la primera planta de l’edifici D2 i garanteix la privacitat tant de l’espai de pas com del carrer.

Disposar d’un equipament com aquest “pot fer la diferència per a les mares entre agafar més mesos de permís, sense remuneració, o reincorporar-se sense haver de deslletar”, explica Cilia Willem, que és la directora de la Unitat d’Igualtat i impulsora d’aquesta mesura del comissionat d’Igualtat, Diversitat i Benestar.

La sala de lactància del campus Catalunya disposa de l’equipament necessari per facilitar l’extracció de llet i conservar-la.

Les dones que hagin de fer ús de la sala de manera puntual poden demanar la targeta a la consergeria del campus, i les que la vulguin utilitzar regularment poden escriure a la Unitat d’Igualtat (igualtat@urv.cat) i se’ls programarà la targeta de PTGAS o PDI per accedir-hi.

Print Friendly, PDF & Email