17/05/2024

La URV, novena millor universitat de l’Estat segons el rànquing CYD

Destaca en la transferència de coneixement i en la contribució al desenvolupament regional, àmbits en què obté els indicadors de major rendiment, i en els graus de Treball Social i Infermeria, en què és la tercera universitat de l’Estat

La Universitat Rovira i Virgili és la novena millor universitat —la sisena pública— en la nova edició del rànquing de la Fundació Conocimiento y Desarrollo (CYD), que mesura la qualitat del sistema universitari espanyol. Ho fa comparant el rendiment de 81 de les 89 universitats de l’Estat, tant públiques com privades, en cinc dimensions: ensenyament i aprenentatge, recerca, transferència de coneixement, internacionalització i contribució al desenvolupament regional.

Un total de 36 indicadors avaluen el rendiment de les universitats en aquestes dimensions. D’aquests, la URV n’ha situat 21 en el grup de major rendiment i 11 en el de rendiment intermedi. Segons aquests indicadors, la Universitat destaca especialment en transferència de coneixement i contribució al desenvolupament regional, equiparant-se a institucions com la Universitat de Navarra, l’Autònoma de Madrid, la Universitat de Barcelona o la Politècnica de València. També crida l’atenció el rendiment dels graus de la URV en Treball Social i Infermeria, en què la Universitat és la tercera millor de l’Estat.

La Fundació Conocimiento y Desarrollo (CYD) defineix la URV com una universitat jove, dinàmica i amb vocació internacional, que vol donar resposta als reptes socials formant professionals preparats i amb pensament crític. També en destaca l’acompanyament personalitzat en la docència, amb un vessant pràctic destacat i una àmplia oferta en mobilitat. CYD subratlla que un 70% dels estudiants de la URV treballa als tres mesos de finalitzar els estudis i ho atribueix a la col·laboració de la Universitat amb les empreses i entitats del seu entorn, que permet que més de 2.000 estudiants optin a una oferta de pràctiques diversa.

El Rànquing CYD abasta la totalitat de les universitats públiques i el 80% de les privades de l’Estat. Per davant de la Universitat Rovira i Virgili, que és novena al top 10, hi figuren l’Autònoma de Barcelona, la de Navarra, l’Autònoma de Madrid, la Carlos III de Madrid, la de Barcelona, la Pompeu Fabra, la de Deusto i la Universidad Pontificia de Comillas. Com a novetats, aquesta edició del Rànquing CYD incorpora l’àmbit de Fisioteràpia i actualitza els resultats de les titulacions dels àmbits d’Agricultura i Salut: Farmàcia, Treball Social, Psicologia, Medicina, Odontologia, Infermeria, Veterinària.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*