14/05/2024

La URV es manté com la segona millor universitat catalana i de l’Estat espanyol de menys de 50 anys

El Young University Ranking del Times Higher Education la considera la 112a millor universitat jove i reafirma la seva excel·lència en docència, recerca i transferència de coneixement

La Universitat Rovira i Virgili ha estat reconeguda un cop més al “Young University Ranking” de Times Higher Education (THE), que inclou les millors universitats del món amb menys de 50 anys d’història. Segons aquesta classificació, la URV millora respecte l’any passat: se situa com la 112a universitat amb millor puntuació de les 1.172 que han estat analitzades i destaca com la segona universitat catalana i de l’Estat espanyol, només per darrera de la UPF.

El Young University Ranking inclou 673 universitats joves —68 més que en l’edició anterior— de 79 països que han assolit un alt nivell d’excel·lència. Si bé es tenen en compte dades de 1.172 universitats, no totes acaben apareixent al rànquing, que basa el seu funcionament en tretze indicadors relacionats amb cinc categories: docència (entorn d’aprenentatge), recerca (volum i reputació), citacions (impacte dels treballs publicats), internacionalització (del personal, estudiants i professorat) i transferència de coneixement. Igual que en edicions anteriors, aquesta metodologia dona menys pes a la reputació, mesurada mitjançant enquestes, per reflectir les característiques especials de les universitats més joves.

Aquest rànquing és especialment significatiu per a institucions més joves i mostra el seu impacte en àrees com la docència, la recerca i la transferència de coneixement, en contrast amb les institucions més tradicionals que sovint han tingut més temps per acumular reputació. La URV hi destaca per la seva presència en la qualitat de la recerca i el panorama acadèmic internacional.

En l’edició d’enguany, la Universitat Tecnològica de Nanyang (NTU Singapur) ha obtingut la primera posició, seguida de la Universitat de Ciències i Lletres de París i la Universitat de Ciència i Tecnologia de Hong Kong.

Times Higher Education és una publicació de referència a escala internacional en el camp de l’educació superior, que compta amb el suport d’Elsevier a través de la base de dades d’Scopus. Per a més informació: https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2024/young-university-rankings

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*