01/10/2014

Representants de seixanta institucions de recerca avancen en la implantació de la Carta Europea de l’Investigador

Representants de seixanta institucions de recerca avancen en la implantació de la Carta Europea de l’Investigador. Es reuneixen al campus Catalunya, en el Seminari d'aprenentatge mutu del projecte: L’estratègia de recursos humans per a investigadors, els dies 2 i 3 d’octubre.

Al Seminari The human resources strategy for researchers. Mutual learning Seminar for the 4th cohort (HRS4R), es troben una norantena de persones de seixanta institucions europees, de Finlàndia, Alemanya, França i altres països, i entre d’altres de l’Estat espanyol, la UAB i la URV. Són responsables acadèmics i tècnics de diferents àrees. Es reuneixen al campus Catalunya (Sala de Graus i aules). Intervé Maria Teresa Bertamino, de la Direcció General de Recerca i Innovació de la Comissió Europea.

L’objectiu és avançar en la implantació de la Carta Europea de l’Investigador i el codi de conducta per a la contractació d’investigadors a universitats i centres de recerca, que impulsa la Comissió Europea (Euraxess). La Carta va ser elaborada en el marc de l’Espai Europeu d’Investigació i d’acord amb l’objectiu de la UE de convertir el continent en l’economia basada en el coneixement més competitiva i dinàmica del món.

La Carta i el codi de bones pràctiques estableixen les condicions adequades de les convocatòries de places i la contractació dels investigadors, les condicions contractuals i laborals en què han de treballar, l’accés a la formació, les oportunitats de promoció i l’assessorament en la seva carrera professional.

Moltes institucions ja s’han adherit a la Carta, i es troben en el procés d’implantar-la. Els participants en el Seminari de Tarragona formen part del 4art grup d’institucions que s’estan acreditant per obtenir segell de qualitat HR Excellence in Research. La URV ha estat la primera institució d’aquest grup en obtenir el segell, des de la  primavera d’enguany i es presenta al seminari com a cas d’èxit (teniu informació aquí). Totes treballen seguint el programa de suport europeu al procés d’implantació i avancen en el camí d’assumir plenament la Carta i l’excel•lència en la contractació d’investigadors.

Es tracta d’un seminari col•laboratiu, d’aprenentatge mutu, d’intercanvi d’idees i experiències, en fòrums plenaris i en grups de treball, sobre la tasca de cada institució per avançar en aquesta àrea. Es tracten aspectes concrets de la millora continua i de l’autoavaluació en el procés. El seminari compta amb el suport de les consultores Deloitte i Teamwork i està organitzat directament  per la Comissió Europea.

Teniu més informació aquí

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*