06/10/2023
Ricard Garcia Valls és el nou director del Departament d’Enginyeria Química
Es proposa reforçar les diferents línies de recerca i innovació, equilibrar la plantilla, cohesionar el departament i millorar les relacions internes i externes
Es proposa reforçar les diferents línies de recerca i innovació, equilibrar la plantilla, cohesionar el departament i millorar les relacions internes i externes
Ricard Garcia Valls és el nou director del Departament d’Enginyeria Química de la URV amb els vots favorables de 39 dels 45 vots emesos del Consell de Departament en les eleccions d’aquest 2 d’octubre. Agafa així el relleu de Joan Salvadó i l’acompanyarà Fèlix Llovell com a secretari del Departament.
Doctor per la UAB al 1995 en Ciències Químiques, Garcia Valls va fer una estada postdoctoral al MIT del 1996 al 1998, al Departament d’Enginyeria Química amb el professor Alan Hatton. Des del 1998 és professor del Departament d’Enginyeria Química de la URV i ha estat sotsdirector i director de l’ETSEQ.
És investigador de l’àmbit de la tecnologia química, especialment en tecnologies i operacions de separació per membranes i encapsulació, i en els darrers anys s’ha especialitzat en piles de combustible i descarbonització. Darrerament ho ha fet de forma específica en hidrogen, i captura i transformació de CO2. Des de l’any 2020 fins a dia d’avui ha estat director de la unitat de tecnologia química d’Eurecat, des d’on ha promogut junt amb el seu equip que l’hidrogen estigui liderat internament i externament des de Tarragona. També forma part de diferents comissions d’àmbit català i espanyol per a la descarbonització i per a la indústria química.
Ha dirigit 16 tesis doctorals, publicat un centenar d’articles científics indexats, té deu registres de patents i ha dirigit més de cinquanta projectes públics i privats. La seva darrera línia de recerca se centra en l’aplicació de la tecnologia química en medicina i més específicament per al tractament de càncer mitjançant tecnologies d’encapsulació. Des del punt de vista docent ha impartit assignatures de l’especialitat de les ciències de l’enginyeria química i s’ha especialitat en la metodologia d’avantprojectes integradors, que treballa amb projectes oberts en equip i aplicant els principis internacionals del CDIO (concebre, dissenyar, implementar i operar), que ha instaurat al laboratori obert en enginyeria química i el concurs ChemEcar.
Pel que fa a la direcció del Departament d’Enginyeria Química, Ricard Garcia Valls es proposa en primer lloc millorar la cohesió interna del departament, augmentar la comunicació interna i tenir una imatge externa. Pretén gestionar els recursos disponibles per permetre tenir les millors condicions possibles a la feina, reforçar totes les línies de treball, en recerca i innovació, així com equilibrar la plantilla tant de professorat com de les persones de suport a la recerca, de forma transversal per a totes les línies o grups de recerca. Aquest millora espera que també repercuteixi en les activitats docents equilibrades per al personal docent i investigador del departament.
També té per objectius millorar les relacions amb altres departaments, centres i òrgans gestors. Les relacions amb institucions de fora de la Universitat, del mon empresarial, social i d’innovació per aprofitar tot el talent existent al departament i fer-lo atractiu, tant per a captar nou talent, com a la societat en general, des de la més propera fins a la més llunyana geogràficament.
Més notícies de: eleccions