29/01/2016

Sergio Nasarre, convidat per la Comissió Europea al Congrés internacional sobre Cèdules Hipotecàries

Sergio Nasarre participa el dilluns 1 de febrer a Conference on Covered Bonds, que té lloc a Brusel·les, convidat per la direcció general d'Estabilitat Financera, Serveis Financers i Mercats de Capitals de la Comissió Europea. En una ponència informa sobre la conveniència d'una harmonització de les cèdules hipotecàries a Europa

El catedràtic de Dret Civil i director de la Càtedra d’Habitatge de la URV intervé a la 3 sessió del congrés, titulada: A more integrated covered bond framework? Assessing the options, sobre la conveniència d’una harmonització de les cèdules hipotecàries a Europa. Tot i ser un producte financer molt robust, té algunes mancances, com l’impacte negatiu de la crisi que algunes cèdules hipotecàries estatals han patit, entre elles les espanyoles, i que només alguns països n’estan emetent.

Es tracta d’una decisió molt rellevant de cara a poder aconseguir un veritable mercat hipotecari comú a Europa, ja que les hipoteques representen més del 50% del PIB europeu i és una àrea encara no harmonitzada. L’harmonització de les cèdules hipotecàries pot comportar poder pal.liar les conseqüències negatives d’una nova crisi hipotecària.

Més informació:

Conference on Covered Bonds

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*