05/02/2015

Signat l’acord per dotar Tarragona del Museu de la Química

Cinc institucions, la URV entre elles, han signat un acord el dimecres, 4 de febrer, per dotar Tarragona del Museu de la Química. Cada entitat aportarà els seus coneixements mitjançant l'assessorament i col·laboració per tirar endavant el projecte

El futur Museu de la Química recollirà tota la tradició industrial química de Catalunya. Les entitats que l’impulsaran són la URV, l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ), el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) i l’Ajuntament de Tarragona.

La URV assessorarà en l’àmbit de la docència i la recerca química, i col·laborarà  en la programació d’exposicions i  programes d’ensenyament relacionats amb materials i fons museístics respecte a la química i ciències i tecnologies relacionades.

L’ICIQ oferirà assessorament en el camp de la investigació química. Col·laborarà en la prestació d’eventuals materials  i fons museístics i donarà suport a l’organització d’activitats auxiliars de la museïtzació, com ara tallers, trobades científiques, conferències, etc.

De la seva banda, el Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya col·laborarà en l’àmbit del disseny i aportarà la definició dels criteris museístics que han de presidir la construcció del futur museu; també prestarà fons museístics respecte a la ciència química.

L’AEQT prestarà eventualment materials i fons museístics, donarà suport a les activitats que s’hi desenvolupin i assessorarà en la investigació i el desenvolupament de nous productes en l’àmbit de la química.

L’acord que farà possible la creació del futur museu l’han signat a l’Ajuntament l’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros; el director de l’ICIQ, Miquel Àngel Pericàs; el vicerector de Política Científica i de Recerca de la URV, Josep Manel Ricart; el director del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, Jaume Perarnau i el president de l’AEQT, Jesús Loma.

L’alcalde ha afirmat que serà “un equipament de referència, pel model i per les institucions que hi colaboraran, que el dotaran de contingut”.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*