21/03/2018

S’aproven per unanimitat mesures per la igualtat i la mobilitat a la simulació del Parlament Europeu

Un centenar d'estudiants de Dret han dut a la sessió de l'Europarlament les propostes treballades en les comissions parlamentàries

Una de les votacions que s'han fet a la simulació de l'Europarlament, a l'Aula Magna del campus Catalunya.

Un centenar d’estudiants de la Facultat de Ciències Jurídiques s’han posat en la pell dels europarlamentaris per un dia en la V Simulació del Parlament Europeu. Distribuïts en quatre grups parlamentaris, han defensat les seves posicions en quatre comissions de treball diferents. Un cop consensuades les mesures, les han portat a la sessió plenària del Parlament i les han sotmès a votació. Així, el Parlament, que s’ha instal·lat a l’Aula Magna del campus Catalunya, ha aprovat per unanimitat mesures per avançar en la igualtat de gènere i en la mobilitat.

Els estudiants s’han repartit en diversos grups, corresponents a quatre dels vuit grups parlamentaris europeus i han treballat en quatre comissions diferents: la Comissió de Desenvolupament Regional; la de Medi Ambient, Salut Pública i Seguretat Alimentària; la de Drets de la Dona i Igualtat de Gènere i la de Cultura i Educació. Professors de la Universitat experts en aquestes matèries han actuat de dinamitzadors i assessors de les comissions per assegurar que el contingut de les resolucions fos competència de la Unió Europea.

De les comissions n’han sortit propostes que després s’han defensat en sessió plenària a l’Aula Magna, que s’ha convertit en la seu del Parlament Europeu en aquesta cinquena edició de l’activitat. Més concretament, s’han aprovat per unanimitat la creació d’una plataforma per compartir cotxe i propostes per avançar en la igualtat de gènere. Els acords finals seran transmesos al Parlament Europeu i als eurodiputats catalans.

La V Simulació del Parlament Europeu que organitzen el Centre d’Informació Europe Direct Tarragona, la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV i l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona ha comptat amb l’assessorament de tres organismes de la Universitat: el Centre d’Estudis de Dret Ambiental de Tarragona, la Càtedra Tarragona Smart Mediterranean City i l’Observatori de la Igualtat.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*