22/04/2020

La start-up de la URV, Incubalia, agrupa en un web els establiments de les Terres de l’Ebre que entreguen els productes a domicili

Mercarium ha nascut a l’espai de coworking URV Emprèn del campus Terres de l’Ebre i és l'única iniciativa d'aquest tipus al territori

La majoria d'establiments són de l'àmbit de l'alimentació .

La restauració i el petit comerç estan fent mans i mànigues per poder sobreviure a la crisi econòmica derivada de la situació de pandèmia pel coronavirus. Alguns, sobretot els comerços vinculats al sector de l’alimentació i restaurants forçats a tancar sine die, han optat per reinventar-se i fer l’entrega dels seus productes a domicili, malgrat que molts d’ells no disposin d’un portal de venda online. Per això s’acaba de posar en marxa un nou espai web, Mercarium, que aglutina  tots aquests establiments de les Terres de l’Ebre. L’objectiu és donar-los visibilitat i alhora contribuir a reduir el risc de contagi, principalment entre la població de risc, que ha de sortir de casa per comprar.

La iniciativa naix de la consultora Incubalia, start-up de la URV al campus Terres de l’Ebre i de l’espai de coworking URV Emprèn, situat en aquest mateix campus i especialitzat en comerç en línia. “Durant aquestes setmanes de confinament hem vist que molts ajuntaments penjaven a les seues webs llistats amb els comerços i restaurants dels seus respectius municipis que ofereixen el servei d’entrega a domicili i se’ns va acudir aglutinar-los tots en una mateixa web”, explica Enric Ginovart, gerent d’Incubalia, i dinamitzador d’URV Emprèn-Coworking. “Molts d’aquests  tenen clients als pobles de la vora i d’aquesta manera els donem més visibilitat i fem que el seu servei arribi a més gent”, argumenta Ginovart.

Portada de la web de Mercarium

Aquesta web, que compta amb el suport del campus Terres de l’Ebre de la URV, URV Emprèn i la Càtedra d’Economia Local i Regional, està estructurada per municipis i, de moment, inclou entrades a 15 municipis de les Terres de l’Ebre, principalment del Baix Ebre i Montsià, però també hi ha les capitals de la Ribera d’Ebre i de la Terra Alta. Entre tots els municipis sumen uns 300 establiments. No obstant, alguns d’aquests establiments apareixen a més d’un poble o ciutat perquè s’hi inclouen a tots els municipis on fan el servei d’entrega a domicili. La majoria són establiments d’alimentació i de menjar per emportar, però en alguns municipis també hi ha tallers d’automoció, d’electrodomèstics o d’informàtica i telecomunicacions.

“Creiem que és una innovació en la distribució, pel seu àmbit territorial, una  proposta molt interessant amb la qual des del campus estem contribuint a donar suport al petit comerç i als restaurants del territori que estan patint molt l’afectació per la pandèmia”, argumenta el subdirector del campus Terres de l’Ebre de la URV, Xavier Farré, tot precisant que es tracta d’un servei gratuït i que s’hi poden afegir tots els comerços i establiments que estiguin oferint aquest servei.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*