26/04/2018

Els tallers de Medi Ambient sensibilitzen sobre el consum energètic responsable i la recuperació de la biodiversitat

Els estudiants d'Arquitectura fan una demostració pràctica sobre com estalviar energia a l'hora de planificar o modificar un habitatge

El taller "Hort a casa: del balcó a la cuina", al campus Catalunya.

Amb l’objectiu de promoure una actitud més responsable amb l’entorn, s’organitzen aquesta setmana a la URV tres tallers en quatre sessions adreçades a la comunitat universitària. Es tracta de la cinquena edició dels tallers de Medi Ambient, que enguany s’ha centrat en el consum energètic responsable i en la recuperació de la biodiversitat a la ciutat, i que haurà arribat a prop d’unes vuitanta persones un cop finalitzi aquesta tarda.

El primer dels tallers, “Estalvi energètic als habitatges”, s’ha programat per primera vegada en aquest cicle i va tenir com a protagonistes els estudiants d’Arquitectura, que van fer una demostració pràctica dels aspectes a tenir en compte a l’hora de dissenyar o escollir un habitatge, com ara la procedència de la llum solar o la direcció dels vents més freqüents. Es va fer dimarts 24 d’abril a l’ETSA, i a més de la participació dels estudiants, també va comptar amb el professor Carles Barberà, que va donar indicacions pràctiques a la vintena llarga d’assistents sobre com reduir el consum d’energia a la llar. Així, els inscrits van aprendre a analitzar la factura de la llum, a entendre la potència contractada i a programar el consum dels electrodomèstics per no pagar sobrecostos.

Estudiants del grau en Arquitectura durant la demostració del taller “Estalvi energètic als habitatges”.

El taller que es va fer ahir a la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut i al campus Catalunya, “Hort a casa: del balcó a la cuina”, i el que es fa aquesta tarda al campus Sescelades, “Biodiversitat al campus: papallones i altres veïns de Sescelades”, tenen per objectiu sensibilitzar al PAS, PDI i estudiants de la recuperació de la biodiversitat. En el cas de fer un hort a casa, els assistents van conèixer les plantes que poden plantar al balcó de casa i que alhora poden utilitzar-se per cuinar, com ara les aromàtiques i les lleguminoses, així com el tractament sense químics que cal fer-los, i també es va donar indicacions de com organitzar aquest jardí casolà perquè pugui atraure pol·linitzadors.

És la funció que precisament es proposa el Jardí de les Papallones, ubicat al campus Sescelades, i que avui a les 15 h serà el centre temàtic del taller “Biodiversitat al campus: papallones i altres veïns de Sescelades”. A més d’explicar la funció de cadascuna de les espècies vegetals que hi ha, es parlarà de la necessitat que hi hagi pol·linitzadors i com, tothom qui ho vulgui, pot reproduir un jardí d’aquestes característiques, en grandària reduïda, a casa per recuperar part de la biodiversitat de la ciutat.

Print Friendly, PDF & Email

1 comentari

  1. Tàrek Lutfi i Gilabert |

    Enhorabona a l’organització, talleristes i participants en aquesta cinquena edició! Gran iniciativa que ens ajuda a fer petits gestos per a tenir cura del nostre entorn proper i millorar la qualitat del medi en que vivim.
    Ens hi veiem l’any vinent!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*