06/06/2024

Torna El Bunker, l’espai de recerca i creació de l’Aula de Teatre de la URV al voltant de la creació artística

Aquest any centra la programació en la paraula i l’acció com una reivindicació de la llibertat d’expressió i la defensa dels drets humans. Tindrà lloc de l'11 al 16 de juny

Acció de la primera edició d'El Bunker el juny de 2023.
Acció de la primera edició d'El Bunker el juny de 2023.

El Bunker és el projecte cultural obert a tota la ciutadania que impulsen l’Aula de Teatre de la Universitat Rovira i Virgili i l’Ajuntament de Tarragona, una programació formativa, de recerca i de creació al voltant de l’acció artística. El projecte va néixer el 2023 amb l’objectiu d’articular un espai que convidés a l’intercanvi i que possibilités diàlegs entre els diferents llenguatges creatius, com ara el teatre, la dansa, la música, la pintura i performance.

La proposta vol ser una reflexió escènica, visual i plàstica, però també social. És per això que en aquesta segona edició, que té lloc de l’11 al 16 de juny, es proposen diferents accions creatives al servei d’un discurs inclusiu i revolucionari per reivindicar la llibertat d’expressió i la defensa dels drets humans.

El Bunker 2024 es concentra en una programació configurada per tallers, exposicions, espectacles poètics i sonors i accions escèniques al llarg de la setmana vinent en una sèrie de propostes propostes d’accés lliure i obertes a tothom:

  • Dimarts 11 de juny, a les 19h, al Centre cultural Antic Ajuntament. De rareses i misteris. Inauguració de l’exposició de Pep Lavilla amb acció escènica de Zona Zàlata. L’exposició es podrà visitar de l’11 al 30 de juny.
  • Dijous 13 de juny, a les 18h, al campus Catalunya de la URV. Accions poètiques. L’Aula de Teatre de la URV presenta diferents accions poètiques en diferents espais del campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili.
  • Divendres 14 de juny, a les 19h, al Centre cultural Antic Ajuntament. Concert Gracias Antonio Band.
  • Dissabte 15 de juny, a les 19h, al Centre cultural Antic Ajuntament. Cabaret sonor i poètic, amb Bartolomé Ferrando, Marta Grau, César Reglero, Isabel Jover, Xavier Pié, Joan Torner i Joan Pascual.
  • Diumenge 16 de juny, a les 12h, Centre cultural Antic Ajuntament. Paraula en acció, amb Arga Sentís, Marta Grau, Juan Carlos Elijas i Juan González Soto, amb música de Pau de Nut.
Propostes prèvies

Dins la programació 2024 d’El Bunker, l’Aula de Teatre de la URV ha programat dos tallers intensius amb l’objectiu que les persones participants puguin experimentar amb les seves capacitats expressives i creatives.

D’una banda, hi ha el taller Paraula i Poesia, impartit per l’actriu tarragonina Mercè Rovira. Es tracta d’un taller gratuït de deu sessions que es va iniciar el mes d’abril i del que, el proper 13 de juny, es podrà veure el resultat en una posada en escena en diferents espais del campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili.

D’altra banda, es fa el taller Dansa, Consciència Corporal i Energètica, impartit per Meritxell Puvill i Cristina Mayor. És un taller intensiu de tres sessions, gratuït i obert a tothom, que té lloc els dijous 6, 13 i 20 de juny, de 19:30 a 20:30 h. Es farà al Centre de dansa Art i Flamenc de Tarragona, al Moll de Costa. Les places per poder-hi participar són limitades i cal inscriure’s prèviament a experimentateatre@gmail.com.

El Bunker és un projecte que impulsen l’Ajuntament de Tarragona i la Universitat Rovira i Virgili. La coordinació pedagògica i artística va a càrrec de l’Aula de Teatre de la Universitat Rovira i Virgili i de la companyia Zona Zàlata.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*