01/07/2022

Una xerrada sobre els límits del cos humà tanca el cicle de converses Parlem de castells i ciència

Durant aquest maig i juny s'han tractat els castells des de diferents disciplines científiques en unes converses al Metropol que ha tancat el metge Jaume Rosset amb les claus per veure castells d'onze pisos en un futur

Preparació física i entrenament a nivell professional. Aquests serien alguns dels factors necessaris per aconseguir veure castells d’11 pisos en un futur. Ho ha dit aquest dijous el metge especialista en Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia Jaume Rosset durant el transcurs de la darrera conversa del cicle Parlem de castells i ciència, que durant un mes ha portat als jardins del Teatre Metropol més d’un centenar de persones a sentir parlar de la relació dels castells amb diferents disciplines científiques: química, arquitectura, turisme, psicologia i medicina. La conversa amb Rosset ha pretès conèixer on són els límits del cos humà a l’hora de fer castells i fins on es podrà arribar alhora d’analitzar el perquè cada vegada s’han pogut assolir castells més exigents.

Aquest cicle de converses és una iniciativa que s’emmarca en el projecte Castells de ciència, que té per objectiu parlar sobre castells fent divulgació sobre diferents disciplines científiques.

Jaume Rosset és especialista en Medicina de l’Educació Física i l’Esport i en Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia. Ha estat director científic i mèdic de la coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.

El cicle de xerrades s’ha organitzat als jardins del Teatre Metropol. Hi han participat investigadores i investigadors de la URV i persones expertes en cada temàtica en una xerrada informal i participativa amb el periodista casteller Carles Cortès, que col·labora en aquest projecte que impulsa la Unitat de Comunicació de la Ciència de la URV, ComCiència, amb el patrocini de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) i l’empresa Repsol i amb la col3laboració de l’Ajuntament de Tarragona.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*