12/03/2015

URV Emprèn i BCN Business Angels organitzen el Pla Àngel, un curs per formar inversors

URV Emprèn i BCN Business Angels organitzen el Pla Àngel, un curs per formar inversors. S'ha presentat aquest Pla, un programa pel desenvolupament de nous projectes a les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre impulsat per URV Emprèn i el grup inversor BCN Business Angels.

Trobar persones que inverteixin per desenvolupar un projecte és la principal dificultat que troben els emprenedors i que a  vegades condiciona la seva realització. A més, els projectes locals requereixen inversors ubicats al territori.

Davant les alternatives actuals del sector financer, la inversió privada és una oportunitat tant per als inversors com per als emprenedors, però per les característiques d’aquests tipus de projectes és requereix una preparació específica per invertir-hi.

És per això que des de la URV Emprèn i el grup inversor BCN Business Angels s’impulsa un pla per formar inversors, el Pla Àngel, i la primera de les accions del qual serà un curs de formació per inversors que tindrà a les instal·lacions de la URV del 22 d’abril al 20 de maig.

Presentació del Pla Àngel, a la seu del Centre de Transferència de Tecnologia i Innovació de la Fundació URV.
Presentació del Pla Àngel, a la seu del Centre de Transferència de Tecnologia i Innovació de la Fundació URV.

El programa va dirigit a aquelles persones que tinguin interès en desenvolupar-se com a inversors privats o Business Angels i participar en projectes de negoci innovadors. La durada del curs serà de cinc sessions i les inscripcions estaran obertes fins al 17 d’abril a través de secretaria@bcnba.com, enviant dades de contacte i perfil de linkedin (o CV).

El Bussiness Angel és una persona que inverteix capital en petites i mitjanes empreses realitzant, principalment, inversions de caràcter local en empreses amb gran capacitat de creixement. Ofereix capital, coneixement, experiència, gestió, capacitat relacional i confidencialitat. Al final del programa, els assistents hauran de ser capaços d’avaluar de forma sistematitzada un projecte d’inversió de tal manera que puguin prendre una decisió sobre la inversió en base a una anàlisi completa. Podran avaluar i discernir sobre criteris de selecció del projecte més adequat al seu perfil, la normativa mercantil sobre pactes i accions societàries, les responsabilitats i riscos i la generació de valor en empreses de reduïda dimensió.

El Pla Àngel adreçat a inversors forma part d’un programa de més ampli abast promogut per la Diputació de Tarragona. A banda d’aquest curs, es realitzarà un programa de formació per als emprenedors (Pla Know How) amb la col•laboració de BCN Business Angels, Dale Carnegie –una corporació especialitzada en programes de formació-, URV Emprèn i ACCIÓ. Aquest programa permetrà que els emprenedors desenvolupin els seus propis projectes i entenguin la forma que poden presentar-ho a inversors per tal d’aconseguir el seu suport financer.

D’altra banda, la Diputació de Tarragona celebrarà el II Fòrum d’Inversió Dipta.cat que serà culminació del Pla Àngel i del Pla Know How. En aquest fòrum els emprenedors que hagin participat en els programes anteriors tindran l’oportunitat de presentar els seus projectes als inversors, entre els quals aquells que hagin participat en el programa Pla Àngel, per tal d’obtenir la seva viabilitat financera. El fòrum tindrà la col•laboració de BCN Business Angels, URV Emprèn i ACCIÓ.

El Pla Àngel té també el  suport de la CEPTA, Tarragona Impulsa, Redessa, l’Eina, i les cambres de comerç de Tarragona, Reus, Valls i Tortosa.

L’acte de presentació ha tingut lloc el dijous 12 de març al Centre de Transferència de Tecnologia i Innovació (CTTi) de la Fundació URV, al campus Sescelades. Han intervingut Pere Segarra, director de la Càtedra URV d’Emprenedoria i Creació d’Empreses; Antoni Sala, conseller delegat de BCN Business Angels, Mònica Boquera, delegada a Tarragona d’ACC1Ó i Dolors Micola, responsable de Promoció Econòmica de la Diputació de Tarragona.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*