29/10/2021

La URV impulsa el voluntariat ambiental

Dues jornades sobre protecció d’animals domèstics i de fauna salvatge donen el tret de sortida al nou voluntariat

L’Oficina de Compromís Social de la URV ha iniciat una nova línia de voluntariat a la qual poden afegir-se les persones de la Comunitat Universitària amb sensibilitat pel benestar dels animals i amb consciència ambiental. El tret de sortida d’aquest nou voluntariat són la jornada de protecció i benestar animal, que tindrà lloc els dies 3 i 6 de novembre, i la jornada sobre la tortuga i el voluntariat marí, que tindrà lloc els dies 10 i 13 de novembre.

Aquesta línia de l’Oficina de Compromís Social segueix el compromís d’acció climàtica, amb la biodiversitat i amb el territori i s’integra en les accions de sensibilització, formació i acció directa per a la protecció del medi ambient. Ja es va fer una primera jornada sobre la tortuga marina i el voluntariat marí al juliol, moment en el qual es van produir també l’arribada i posta d’ous de tortugues a les platges de la demarcació de Tarragona.

Del 2 al 6 de novembre, jornades de protecció i benestar animal

El 3 de novembre, a les 18 h a l’Aula Magna del campus Catalunya es farà un col·loqui sobre la protecció i el benestar d’animals domèstics, amb els ponents Marcos Ibáñez, ensinistrador caní, i Jordi Farrés, educador de gats, i moderat per Leire Torres, de la Protectora d’Animals de Tarragona.

El 6 de novembre, d’11:30 a 15 h, hi haurà una jornada de portes obertes a la Protectora d’Animals de Tarragona, entitat amb la qual col·labora el Voluntariat de la URV.

En paral·lel, del 2 al 5 de novembre, al campus Catalunya, es recull material sanitari, d’alimentació i d’aixopluc que anirà destinat a la Protectora d’Animals i Plantes de Tarragona.

Jornada sobre la tortuga i el voluntariat marí

Els darrers estius s’han produït nidificacions de tortugues babaues a les platges de Tarragona, Calafell i el Delta de l’Ebre, un fenomen fins ara puntual però creixent, que, segons els experts, pot ser habitual al litoral de la Costa Daurada en els propers anys. Això ha generat interès social i també necessitat de persones voluntàries formades que, entre d’altres tasques, custodiïn els nius fins al naixements de les tortugues i en facin seguiments de rastres per detectar altres nius.

Amb l’objectiu de sensibilitzar sobre la protecció dels animals salvatges i promoure el voluntariat ambiental, el 10 de novembre tindrà lloc un col·loqui sobre la nidificació de la tortuga babaua, amb científics i experts de l’administració catalana, i sobre els reptes del voluntariat.

El dia 13 de novembre es farà un taller sobre la biologia de la tortuga babaua i pautes d’actuació a la platja de l’Arrabassada. Per assistir al taller caldrà apuntar-se durant la jornada del dia 10 o enviant un correu a mediambient@uv.cat abans del dia 11.

A més del voluntariat ambiental, la URV també col·labora amb entitats on s’hi pot fer voluntariat social i sanitari, voluntariat internacional i voluntariat tecnològic. Els membres de la comunitat URV poden accedir a les accions de voluntariat al web.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*