30/09/2020

La URV lidera la formació immobiliària a Europa

Un projecte de la Càtedra UNESCO d'Habitatge millorarà la formació en el sector de cinc països amb materials formatius innovadors

Alumnes d'institut participant del joc "El llindar" ideat per la Càtedra d'Habitatge per sensibilitzar sobre la problemàtica de l'accés a l'habitatge.

La Càtedra UNESCO d’Habitatge de la Universitat Rovira i Virgili ha estat escollida per liderar el projecte Housing+ de la Comissió Europea. Amb el títol “Bridging the gap in housing studies”, l’objectiu d’aquest projecte és millorar la formació acadèmica en el sector immobiliari entre professionals, responsables de política d’habitatge i estudiants de postgrau a través de materials formatius transnacionals.

Housing+ comença aquest mateix mes de setembre i es desenvoluparà durant els propers 36 mesos, temps en el qual es pretén dissenyar una formació interdisciplinària i innovadora a través dels següents elements: un curs en línia de capacitació avançada en habitatge per a professionals i estudiants; una guia per incorporar la ludificació en l’habitatge (l’aprenentatge a través de el joc); una app per posar en pràctica els continguts i conèixer les conseqüències de les decisions des de diversos punts de vista (consumidors, professionals immobiliaris i responsables polítics); el primer manual transnacional sobre estudis de l’habitatge; diversos vídeos de formació, i el disseny d’un curs online sobre què implica viure en propietat horitzontal a Europa. Cadascuna d’aquestes activitats abasta totes les àrees relacionades amb l’accés i la pèrdua de l’habitatge, la seva organització, l’habitatge com a actiu financer i habitatge i noves tecnologies.

A més de la Càtedra d’Habitatge, formen part d’aquest projecte la Uniwersytet Slaski de Polònia; la Universitat Nacional d’Irlanda (NUI); la Unió International de la Propietat Immobiliària (UIPI), situada a Bèlgica; la Fundació Iberoamericana del Coneixement (GECON) d’Espanya, i el Institut de Ciència i Tecnologia de Luxemburg (LIST).

D’altra banda, aquesta mateixa setmana, el director de la Càtedra UNESCO d’Habitatge de la URV, Sergio Nasarre, reflexionarà sobre la situació de l’habitatge post-COVID en el marc de l’intercanvi internacional organitzat per l’Australian Housing and Urban Research Institute (AHURI).

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*