15/03/2023

La URV ofereix 58 graus que preparen per incorporar-se al món professional

Es consoliden les formacions duals del grau en Química i del grau en Gestió en Turisme i Hoteleria

Estand de la URV al Saló de l'Ensenyament, que serà obert fins al 17 de març.

La URV ofereix per al proper curs 48 graus i 10 dobles graus que obren les portes a l’adquisició de les competències necessàries per accedir al mercat laboral o plantejar-se una carrera acadèmica. La Universitat Rovira i Virgili ha estat pionera en la implementació de la formació dual en els graus en Química i en Gestió en Turisme i Hoteleria, que es consoliden com una via que facilita l’ocupabilitat, amb més de mil hores de pràctiques remunerades i assignatures impartides per professionals del sector. El grau en Relacions Laborals i Ocupació també oferirà formació dual, a la que podran optar a partir del tercer curs els estudiants de nou accés.

Graus que preparen per a l’evolució tecnològica

Es consolida també el grau en Enginyeria Matemàtica i Física, que s’ofereix per tercer any, i proporciona els coneixements per treballar en el cor dels darrers canvis tecnològics, com ara la intel·ligència artificial. És l’únic títol de l’Estat que combina en un sol grau el coneixement fonamental de la matemàtica i la física, i permet inserir-se en àmbits molt diversos. A més, a partir del segon curs, la meitat de les classes són en anglès, per facilitar la inserció en entorns internacionals.

Els titulats en Enginyeria Informàtica també són molt demandats pel mercat laboral. A la URV, la docència del grau prepara per adquirir les habilitats de treball necessàries per als entorns multidisciplinars, per àmbits tant diversos com les biociències, l’entreteniment o l’educació, i per estar preparats i preparades per a una evolució canviant de la tecnologia.

Més places per a les vocacions

El grau en Medicina oferirà un 5% més de places, que podran respondre a una part de la demanda que tenen aquests estudis. Es distingeixen per l’elevat aprenentatge pràctic, tant amb l’anàlisi de casos, com amb la pràctica amb simuladors i pacients simulats, cursos específics i hores de pràctiques als centres sanitaris.

El grau en Infermeria manté l’increment de places del darrer curs i començarà el segon any a la seu de Vilafranca del Penedès. Se suma així a les seus de Tarragona i Tortosa, on s’ofereix un programa que permet aprendre de forma participativa i pràctica, com ara en l’aula de smulació d’alta fidelitat, i amb 2.300 hores de pràctiques clíniques tutoritzades en entorns reals des del primer curs.

També estan adreçats a estudiants amb una clara vocació els graus en Educació Infantil i en Educació Primària, amb la possibilitat de cursar el doble grau amb menció d’Anglès. El doble grau s’ofereix a Tarragona (campus Sescelades) i Tortosa (campus Terres de l’Ebre), així com també els graus, que, a més es poden cursar a Coma-ruga (seu del Baix Penedès). Per accedir a aquests graus és necessari superar prèviament les proves d’aptitud personal, que tindran lloc el 15 d’abril. En cas de no haver-se inscrit, es pot recórrer a la convocatòria extraordinària.

Estand de la URV al Saló de l’Ensenyament, a la Fira de Montjuïc de Barcelona.
Conèixer la URV de primera mà al Saló de l’Ensenyament i a les Jornades de Portes Obertes

L’oferta completa dels 58 graus que s’ofereixen a la Universitat Rovira i Virgili es pot trobar al web urv.cat/graus. A més a més, els futurs estudiants poden informar-se de primera mà amb estudiants de la URV i orientadors de la Universitat a l’estand que la URV tindrà al Saló de l’Ensenyament, al recinte firal de Montjuïc (Barcelona), del 15 al 17 de març.

També podran visitar els campus universitaris i conèixer els plans d’estudis, oportunitats i serveis a la propera jornada de portes obertes: el dissabte 22 d’abril. Es pot consultar l’horari de cada centre al web de les Jornades de Portes Obertes.

Visita a les instal·lacions de l’Escola d’Arquitectura de la URV durant la Jornada de Portes Obertes del passat 24 de febrer.
Print Friendly, PDF & Email