28/10/2019

La URV Solidària impulsa una xarxa d’ONG i moviments socials del sud de Catalunya

Permetrà fer activitats conjuntes i ser l'interlocutora al territori de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament

Taula de treball posterior a la presentació del projecte Xarxa de Cooperació al Desenvolupament del Sud de Catalunya Centre de Cooperació per al Desenvolupament.

La Xarxa de Cooperació al Desenvolupament del Sud de Catalunya és un projecte que té per objectiu identificar i articular les ONG i moviments socials del Sud de Catalunya. Es tracta d’un encàrrec de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) a la URV, a través de la URV Solidària, que li permetria tenir un interlocutor al territori. En total, hi ha una setantena d’entitats actives al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre.

Amb la nova plataforma, les entitats podrien accedir a finançament no competitiu per fons específic del territori de l’ACCD, que ja existeix a la província de Lleida i Girona, fer activitats conjuntes, com ara formació, i disposar de dades sobre les quals treballar i prendre decisions, entre d’altres. No obstant això, la forma d’articular-se així com els continguts i les activitats de la xarxa són l’objecte de treball de les mateixes entitats des que el projecte es va presentar públicament el passat 24 d’octubre.

Un moment de la presentació de la Xarxa de Cooperació al Desenvolupament del Sud de Catalunya, amb Carme Gual, directora de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament; Cori Camps, vicerectora de Relacions Institucionals, Cultura i Compromís Social, i Josep Alcoceba, responsable del projecte Xarxa de Cooperació al Desenvolupament del Sud de CatalunyaCentre de Cooperació per al Desenvolupament.

El paranimf de la URV va ser l’escenari d’aquesta presentació i també de les taules de treball en què es van organitzar les ONG participants, per delimitar els objectius de la xarxa. Durant els propers mesos i fins a l’abril del 2020 hi treballaran conjuntament amb la coordinació de la URV Solidària. Serà aleshores quan s’avaluaran els resultats i les ONG decidiran si la xarxa ha de tenir continuïtat.

La informació completa sobre la Xarxa de Cooperació al Desenvolupament del Sud de Catalunya es pot trobar al web.

Print Friendly, PDF & Email