05/03/2018

Més de 4.200 corredors participen a la cursa de les dotze universitats catalanes

La URV quadruplica el nombre d'inscrits d'anys anteriors i queda 7a a la classificació general de la UNIRUN 2018

Els participants de la URV a la UNIRUN.

La quarta edició de la UNIRUN, la cursa en què tots els participants han d’identificar-se amb una de les dotze universitats catalanes, va tenir lloc ahir diumenge 4 de març a Barcelona amb una participació de més de 4.200 persones. La Universitat Rovira i Virgili va multiplicar per quatre la seva participació aquest any amb 226 participants respecte dels 56 de l’any passat, i va quedar en 7a posició en la classificació general. La universitat guanyadora va ser la Universitat de Barcelona per quart any consecutiu, seguida de la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat Politècnica de Catalunya.

La classificació de la cursa, que constava d’un recorregut de 6.779 metres, ordena les dotze universitats segons els resultats dels seus participants. La URV va quedar en 7a posició, la millor classificació de les quatre edicions que s’han fet. També va haver-hi premi per als dos primers classificats de cada universitat. Per la URV, va guanyar Carles Nadal per segon any consecutiu en la categoria masculina, i en categoria femenina la guanyadora va ser Ewelina Buras. El guanyador absolut de la prova masculina va ser Carles Castillejo, que defensava els colors de la Universitat Autònoma de Barcelona, i la primera dona en creuar la meta va ser la corredora de la Universitat de Girona Irene Batlle.

Ewlina Buras, a l’esquerra, i Carles Nadal, a la dreta de la imatge, primers classificats de la URV.

EsportsURV valora molt positivament la resposta a la UNIRUN 2018, que deixa els següents números de participació de la comunitat universitària de la URV: dels 120 nois i 106 noies participants, 170 eren estudiants, 10 eren Alumni, 19 eren PAS i PDI i 27, simpatitzants. EsportsURV va organitzar autocars gratuïts per desplaçar-se a la cursa, amb sortides des de Reus i Tarragona. El cost de la inscripció, de 10€ (8€ amb xip personal), incloïa també tres entrenaments gratuïts, una samarreta i el desplaçament en autocar, la qual cosa facilita molt la participació. A més a més, els estudiants obtenen 0,5 crèdits ECTS.

A la UNIRUN cada universitat s’identifica amb un color de samarreta diferent i aquest any la URV vestia la rosa fúcsia. La classificació general per universitats va quedar en aquest ordre: Universitat de Barcelona, Universitat Pompeu Fabra, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Ramon Llull, Universitat Oberta de Catalunya, Universitat Rovira i Virgili, Universitat Internacional de Catalunya, Universitat de Vic, Universitat de Lleida, Universitat de Girona i Universitat Abat Oliba CEU.

La prova l’impulsa Esport Català Universitari amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Secretaria General de l’Esport i l’Ajuntament de Sant Adrià del Besós, per on transcorre la cursa, que va pel litoral del districte de Sant Martí de Barcelona i Sant Adrià. L’organització és a càrrec de Gaudium Sports i patrocina Adidas.

Els resultats complets es poden consultar aquí.

Print Friendly, PDF & Email