26/03/2019

Vinton Cerf, doctor honoris causa per la URV i pare d’Internet, rep el Premi Internacional Catalunya

El professor de la URV Manel Sanromà va ser un dels impulsors de la candidatura al guardó

Vinton Cerf rep el Premi Internacional Catalunya de mans del president de la Generalitat, Quim Torra.

Vinton Cerf, doctor honoris causa per la URV, és vicepresident de Google i va presidir l’organisme que va autoritzar el domini puntcat, present a més de 90 estats. Ahir al vespre va rebre el Premi Internacional Catalunya per la seva contribució als valors culturals, científics i humans, ja que és el codissenyador, junt amb Robert Khan, del protocol TCP/IP, el programari base per a totes les comunicacions a través d’Internet. La candidatura de Cerf va ser impulsada, entre d’altres, per Manel Sanromà, professor del Departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la URV.

Durant la seva intervenció en l’acte, el president de la Generalitat, Quim Torra, va destacar que el paper de Cerf va ser “decisiu per a la consecució del primer domini d’una comunitat cultural i lingüística no estatal a Internet”.

El guardonat va donar 20.000 euros a la fundació Puntcat que han servit per crear la Distinció Vinton Cerf, per reconèixer i potenciar les activitats de recerca relacionades amb el desenvolupament d’Internet i la innovació digital en els territoris de parla catalana.  Així mateix, el guardonat també ha anunciat que ha donat altres 20.000 euros a la Folger Shakespeare Library de Washington DC per, entre d’altres coses, finançar la traducció al català de les obres d’aquest escriptor.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*