10/11/2015

Xavier Rull publica un llibre sobre la difusió del fabrisme a les comarques interiors de Tarragona

El professor Xavier Rull ha escrit "La defensa de la llengua i la difusió del fabrisme. Al Priorat, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta als anys vint i trenta del segle XX mitjançant la premsa local". L'obra repassa les aportacions d'intel·lectuals locals a la difusió de la normativa de la llengua catalana, mitjançant la premsa catalanista local i comarcal

Xavier Rull és docent a de l'àrea de Llengua del Departament de Filologia Catalana.

Als anys 20 i 30 del segle XX, la premsa catalanista local i comarcal va fer difusió del fabrisme. Al llibre es reporten testimonis il·lustratius, a partir d’un buidatge de les publicacions periòdiques d’aquest període aparegudes a les comarques actuals del Priorat, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta.

Xavier Rull (Falset, Priorat, 1972) és professor del Departament de Filologia Catalana de la URV. És llicenciat i doctor per la URV i màster en Lexicografia per la UPF. D’entre les seves publicacions, hi ha “La formació de mots. Qüestions de normativa” (Vic: Eumo, 2004), “Els estrangerismes del català. Com són i per què en tenim. Una aproximació social i lingüística” (Tarragona: URV, 2008), “La composició culta en català” (Palma: Moll, 2009), “El parlar d’Andorra dels segles XVII i XVIII” (Andorra la Vella: Govern d’Andorra, 2010,) i “Repertori andorrà. 300 joies del vocabulari del Principat d’Andorra (la Seu d’Urgell”: Salòria, 2014).

La publicació del llibre l’ha fet Cossetània Edicions (Valls) a l’octubre, dins la col·lecció El Tinter, (núm. 137), i ha rebut un ajut de la Fundació Privada Mútua Catalana.

Més informació:

http://www.cossetania.com/la-defensa-de-la-llengua-i-la-difusio-del-fabrisme-1782

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*