30/06/2016

120 estudiants de 4t d’ESO i 1r de batxillerat de l’Estat participen en la 7ª edició dels Campus Científics d’Estiu

30 estudiants de batxillerat comencen dilluns els tallers científics a la URV. En total s'han organitzat quatre grups, que fins el 30 de juliol i en estades d'una setmana, faran una immersió en temes científics, tecnològics i d'innovació a través dels tallers que s'han organitzat al campus Sescelades

Evoluciona!; Energia: pasado, presente y futuro; Química para un mundo sostenible i TIC-tac Robot són els quatre tallers científics que s’imparteixen a la URV per setè any consecutiu. La Universitat participa en l’organització d’aquests Campus Científics d’Estiu, un programa dirigit als estudiants de 4rt d’ESO i 1r de batxillerat matriculats en centres escolars espanyols. El programa està impulsat pel Ministeri d’Educació i la Fundación Española Para la Ciencia y la Tecnología (FECYT), amb col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”, i hi prenen part universitats de tot l’Estat que pertanyen a 16 Campus d’Excel·lència Internacional.

Dilluns 4 de juliol comencen els primers 30 alumnes de Batxillerat que durant una setmana participaran fent un dels tallers que es realitzen al campus Sescelades de Tarragona. Estan guiats per professors universitaris i d’ensenyament secundari. El taller Energia: passat, present i futur té lloc a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química (ETSEQ); el de Química per un món més sostenible s’imparteix a la Facultat de Química; Evoluciona! té lloc a l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i TIC-TAC Robot, a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE).

Campus Cientific Estiu 15_2

Els Campus Científics d’Estiu s’organitzen en quatre torns d’una setmana cadascun. Els dos primers torns estan adreçats a estudiants de 1r de batxillerat, i els dos darrers, a alumnes de 4rt d’ESO.  A més dels tallers, durant la seva estada també participaran en activitats culturals i lúdiques i visites a empreses relacionades amb l’activitat que han triat. Els joves viuen en un entorn universitari i d’investigació, convivint entre ells, procedents de tot l’Estat, en un intercanvi cultural i personal molt positiu. Es tracta d’una experiència científica única, perquè treballen en equip i al costat de professors i investigadors que els ajuden a potenciar les seves capacitats.

En aquest projecte participen universitats de tot l’Estat que pertanyen a 16 Campus d’Excel·lència Internacional. Per tal d’optar a una de les places disponibles-1.920 en total- els candidats han de tenir una nota mitjana igual o superior a 7,5 en el curs acadèmic 2014-15.

Més informació:

http://www.ceics.eu/ca/campuscientifico2016

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*