18/04/2018

Una vintena de refugiats al Líban estudiaran a les universitats catalanes en una experiència pionera

La URV acollirà un estudiant sirià d'Enginyeria que va haver d'interrompre els seus estudis a causa de la guerra

Una de les moltes conseqüències per als refugiats d’exiliar-se del seu país és la interrupció dels estudis. Ara les universitats catalanes es proposen acollir aquelles persones que es troben en aquesta situació perquè puguin completar els seus estudis. Més concretament, a partir del maig arribaran a Catalunya 20 persones que actualment tenen l’estatus de refugiats al Líban. Un d’ells s’integrarà com a estudiant internacional a la URV, i reprendrà un grau d’Enginyeria que cursava al seu país, Síria, en guerra des de 2011.

Els refugiats obtindran així un visat d’estudiants sense que els calgui demanar l’asil polític. La URV Solidària en coordinació amb altres unitats de la Universitat i la FURV estan preparant el programa d’acollida de l’estudiant que arribarà a Tarragona, a través del qual podrà aprendre la llengua i cultura catalana i castellana, se’l guiarà en els tràmits necessaris per poder viure al país i tractaran d’integrar-lo a les entitats de la ciutat. També es compta amb la col·laboració de la residència Sant Jordi i la Creu Roja, que l’inserirà en alguns dels seus programes.

Es tracta de la primera experiència de les universitats catalanes per acollir estudiants refugiats, que es podria repetir més endavant. L’acord entre el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, el Comitè per a l’Acollida de les Persones Refugiades i les universitats catalanes, tant públiques com privades, fa possible l’arribada d’aquestes 20 persones que actualment es troben al Líban.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*