13/10/2016

Activa Mútua i la URV cerquen noves fórmules per afavorir la satisfacció del personal i la productivitat en les empreses

La URV, mitjançant la Càtedra en Entorns Saludables, i Activa Mútua, han signat un contracte amb l’objectiu d’identificar noves fórmules de gestió que propiciïn el benestar del personal, la reducció dels processos d'incapacitat i absentisme, i s’assoleixi un increment de la productivitat i una millor salut per als treballadors

El rector de la URV Josep Anton Ferré (esquerra) i el director gerent d'Activa Mútua, Miquel Àngel Puig.

El contracte l’han signat el rector de la URV, Josep Anton Ferré, i el director gerent d’Activa Mútua, Miquel Àngel Puig. Ambdues parts es comprometen a realitzar un estudi conjunt per tal de determinar els principals factors de risc que influeixen negativament en la salut dels treballadors. Una vegada determinats, es desenvoluparà un programa especialitzat per afavorir la promoció de la salut i per reduir l’absentisme laboral i millorar-ne la productivitat. Aquest projecte es realitzarà en al transcurs d’un any i en aquest procés s’utilitzarà el mètode Aplica, desenvolupat per Activa Mútua per analitzar i optimitzar l’experiència del treballador al seu lloc de feina.

La iniciativa Entorns saludables s’emmarca en l’European Network for Workplace Heath Promotion (ENWHP), una organització en la qual participen instituts nacionals de seguretat i salut en el treball, i actors del camp de la salut pública. En el seu recent informe, titulat Treballadors sans en les empreses saludables, l’ENWHP conclou que invertir en programes de salut en el treball és rendible per a tots els integrants de la societat. Algunes dades que avalen aquesta conclusió és que, per exemple, cada euro desemborsat en programes de salut en el treball genera una tornada de la inversió d’uns 2,5-4,8 euros en absentisme, i entre 2,3 i 5,9 en costos de malaltia. A més, es redueix el presentisme i es disminueix els costos de la Seguretat Social al reduir la despesa sanitària fins un 26.1%, les incapacitats temporals i les permanents, i els costos en pensions.

En aquesta línia, la URV i Activa Mútua cercaran accions vinculades a la filosofia de l’Informe de la ENWHP per promoure entorns de treball saludables en les empreses. Es considera empresa saludable aquella en la que els seus integrants col·laboren per protegir i promoure la salut, seguretat i benestar del seu personal i la sostenibilitat de l’espai de treball, dins d’un procés de millora continua.

contractivamutua16
Un moment de l’acte de signatura del contracta, a Activa Mútua.

El rector de la URV ha comentat que aquesta col·laboració amb Activa Mútua “ens permet donar una major projecció a un tipus d’activitat que ja es tenia previst desenvolupar a la URV i que ara pren nous horitzons. En primer lloc, per fer-ho comptant amb Activa Mútua, però en segon lloc, perquè a través d’Activa Mútua podrem arribar a moltes més empreses que, com la URV, es preocupen per la salut dels seus treballadors”.

El director gerent d’Activa Mútua ha assenyalat que és voluntat de l’entitat poder incidir en la millora dels entorns saludables de les empreses. Mitjançant la informació i formació, divulgar les múltiples actuacions que pot fer una empresa per millorar la salut dels treballadors.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*