17/11/2023

La professora Aïda Valls rep el Premi DonaTIC 2023 de la Generalitat com a referent en l’àmbit tecnològic

És especialista en intel·ligència artificial, anàlisi de dades i sistemes de recomanació

Aïda Valls, a l'esquerra, a l'acte de lliurament dels Premis DonaTIC 2023.
Aïda Valls, a l'esquerra, a l'acte de lliurament dels Premis DonaTIC 2023.

El Govern de la Generalitat ha guardonat Aïda Valls Mateu, investigadora del Departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la URV i directora del grup de recerca ITAKA, amb el Premi DonaTIC2023 en la categoria acadèmica/investigadora. Valls és una de les set dones distingides en les diferents categories d’entre les 86 candidatures presentades amb aquests guardons que van lliurar ahir al Convent dels Àngels de Barcelona el conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent, la secretària de Polítiques Digitals, Gina Tost, i la directora general de Societat Digital, Liliana Arroyo.

Els premis DonaTIC2023 reconeixen el talent de les dones en el món professional, empresarial i acadèmic de les noves tecnologies i les disciplines STEAM (per les sigles en anglès de ciència, tecnologia, enginyeria, humanitats i matemàtiques) i d’oferir referents contemporanis a nenes i noies en per animar-les a dedicar-se a aquests àmbits i a assumir-hi posicions de lideratge.

Aïda Valls
Aïda Valls amb el Premi DonaTIC.

Aïda Valls Mateu és enginyera informàtica, titular d’universitat en l’àmbit de la computació i la intel·ligència artificial. És especialista en anàlisi de dades i sistemes de recomanació. La seva trajectòria universitària té dues vessants: la docent, com a coordinadora de diverses assignatures de l’àmbit de l’enginyeria informàtica; i la de recerca, com a investigadora i cap del grup de recerca consolidat ITAKA (Tecnologies Intel·ligents per a l’Adquisició Avançada del Coneixement), sobre intel·ligència artificial aplicada a la sanitat, el turisme i l’avaluació ambiental.

A més, fa anys que s’involucra en diferents accions per promoure la sensibilització del gènere en les TIC i és delegada a Tarragona de les comissions de gènere donesCOEINF i donesACIA.

Les guardonades amb els Premis DonaTIC 2023.
Les guardonades amb els Premis DonaTIC 2023.

Els guardons formen part del Pla DonaTIC que impulsa el Govern de la Generalitat amb l’objectiu d’incrementar la presència, l’emprenedoria i el lideratge femení en l’àmbit tecnològic i digital. Ho fa en col·laboració amb l’Institut Català de les Dones (ICD), l’Observatori Dona, Empresa i Economia (ODEE) de la Cambra de Comerç de Barcelona i l’associació Tertúlia Digital.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*