29/06/2023

Anna Ardévol és la nova directora del Departament de Bioquímica i Biotecnologia

Es proposa assegurar la qualitat docent a través de la formació del professorat i estimular la qualitat de les investigacions

Anna Ardévol, directora del Departament de Bioquímica i Biotecnologia.
Anna Ardévol, directora del Departament de Bioquímica i Biotecnologia.

Anna Ardévol és la nova directora del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV amb els vots favorables de 36 dels 38 vots emesos del Consell de Departament en les eleccions d’aquest 21 de juny. Agafa així el relleu de Maria Josepa Salvadó i l’acompanyarà Gerard Aragonés com a secretari del Departament.

Ardévol és doctora en Ciències Biològiques per la UB i professora de la URV des de 1997. La seva recerca ha demostrat l’eficàcia de proantocianidines (compostos fenòlics àmpliament distribuïts a la natura en fruites i verdures), que protegeixen contra algunes de les patologies incloses en la Síndrome Metabòlica i va definir per primera vegada els efectes de les proantocianidines contra algunes alteracions del procés de regulació de la glucosa a la sang. També ha descirt el rol d’alguns flavonoides en la funció endocrina i el sistema enteroendocrí. Actualment treballa en la identificació de combinacions òptimes que poden estimular o inhibir la ingesta d’aliments a través de la interacció amb receptors de gust amarg.

És membre del grup de recerca MoBioFood; en els darrers deu anys ha publicat més de 77 articles en revistes indexades; és avaluadora de projectes de recerca finançats pel govern estatal i ha organitzat i participat en diferents activitats de divulgació científica adreçades a infants, joves i públic general. Pel que fa a la gestió, en els darrers anys, ha estat secretària del Departament de Bioquímica i Biotecnologia i Vicerectora de Relacions Internacionals de la Universitat.

Anna Ardévol es proposa fer un anàlisi exhaustiu de les necessitats de professorat i aconseguir una distribució equitativa del percentatge de professorat a temps complet així com la renovació de les jubilacions. Pel que fa a la docència, preveu assegurar la qualitat docent amb cursos de formació, l’ús de metodologies innovadores i la promoció de la col·laboració entre el professorat. Pel que fa a la recerca, impulsarà les activitats de recerca dels diferents grups amb suport per millorar la qualitat de les investigacions. També té per objectiu millorar l’eficiència i adequació dels equipaments de treball i els espais comuns per assegurar un entorn de treball adequat, així com fomentar la cohesió dels membres del departament.

Print Friendly, PDF & Email