02/05/2019

L’app de Moodle ja permet rebre els missatges de l’activitat del campus virtual

A més de les notificacions, l'aplicació integra aplicacions pròpies del mòbil, com la càmera o la gravadora, i permet navegar fora de línia

L’aplicació de Moodle per a mòbils, que permet als estudiants estar al dia de les assignatures que cursen, integra novetats per millorar la seva experiència al campus virtual de la URV: un servei de notificacions com el de les aplicacions de missatgeria mòbil, la possibilitat de navegar per les activitats de les assignatures fora de línia o la integració de les aplicacions pròpies del mòbil, com ara la càmera o la gravadora de so.

El servei de notificacions és una de les utilitats més importants de l’app de Moodle, ja que el dispositiu mòbil notifica a l’estudiant la recepció del missatge sense necessitat de tenir l’aplicació oberta. És a dir, l’estudiant ja no ha d’obrir l’aplicació expressament per veure si hi ha missatges nous, sinó que és el propi servidor de Moodle el que envia una notificació al mòbil, com succeeix en les aplicacions de missatgeria com ara WhatsApp i les xarxes socials.

L’estudiant rep aquestes notificacions quan hi ha un missatge nou al tauler d’anuncis, notícies sobre les assignatures, missatgeria interna entre usuaris o notificacions sobre les tasques entregades i qualificades de les assignatures. Fins ara, el canal de recepció d’aquesta informació era únicament la bústia de correu electrònic. Ara s’hi afegeixen les notificacions de mòbil i l’usuari pot escollir quines vol rebre i a través de quin canal accedint a la personalització de les notificacions al perfil d’usuari, tal i com es pot veure en aquest tutorial.

D’altra banda, l’aplicació també permet emmagatzemar part dels continguts i activitats de les assignatures per navegar-hi fora de línia quan no tingui connexió a Internet. També és possible fer lliuraments d’activitats utilitzant vídeos, imatges o arxius d’àudio desats al mòbil, ja que l’aplicació integra les aplicacions pròpies del mòbil com ara la càmera o la gravadora de so.

L’app de Moodle està disponible per a Android, iOS i Microsoft. En aquesta pàgina web s’hi poden trobar els passos per accedir al campus virtual de la URV a través de l’aplicació mòbil del Moodle.

Print Friendly, PDF & Email