19/05/2020

L’Aula de Música de la URV entra a les llars amb la interpretació de l’Hallelujah i Piel canela

La Coral, l’Orquestra i l’Orfeó se sumen a les iniciatives sorgides durant el confinament en què els músics canten i toquen des de casa seva

Interpretació conjunta des de casa dels membres de la Coral i l'Orquestra URV.

La programació de l’Aula de Música s’ha vist afectada per les mesures de la pandèmia pel COVID-19. Tot i això, les agrupacions que la integren han unit veus i instruments malgrat la distància per poder regalar dues interpretacions al públic, disponibles a la plataforma YouTube. “La idea era oferir una mostra del repertori i tenir la sensació de que, malgrat la solitud de fer música sols a casa, podem tenir una petita producció on ens fem la il·lusió de cantar junts”, explica Montserrat Ríos, directora de l’Aula de Música i de la Coral.

La Coral i l’Orquestra de la URV han fet una interpretació conjunta de l’Hallelujah de Leonard Cohen. Es tracta d’una de les cançons del repertori de la Coral per als concerts que tenia programats per aquesta primavera, de fet, la més coneguda. El director de l’Orquestra, Miquel Massana, va acceptar la invitació i alhora el repte de la Coral i va fer l’arranjament instrumental de la peça.

En total, hi han participat 55 intèrprets, que, sobre una base de piano, han gravat la seva interpretació. Un cop fet el muntatge d’àudio i vídeo, el resultat ha estat el que es pot veure i escoltar.

L’Orfeó ha optat per Piel canela, del compositor Bobby Capó, que va popularitzar el pianista i cantant de jazz Nat «King» Cole als anys 50. Es tracta d’una de les peces més representatives del repertori d’aquesta agrupació coral de la URV i van escollir-la pel missatge que ofereix en un moment complicat (“m’importes tu”), com una manera d’expressar l’enyor d’actuar conjuntament i del públic. Van proposar-s’ho com una activitat col·lectiva, malgrat la distància, en veure altres creacions similars. En aquest cas, cadascun dels 37 cantaires participants es van gravar sobre un enregistrament grupal previ que l’Orfeó de la URV havia fet de la peça.

La interpretació, se suma, doncs, a les iniciatives de grups, cantants i instrumentistes que han publicat les seves interpretacions col·lectives a les xarxes. El resultat també es pot trobar a YouTube.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*