20/10/2023

Celebrada al Castell del Cambrer de Reus la primera sessió de La Ciència del Vi

Una xerrada sobre química i el tast de dos vins de la DO Montsant han obert un cicle que s’allargarà fins al juny

Ciència del Vi al Castell del Cambrer de Reus
Ciència del Vi al Castell del Cambrer de Reus

Ja ha arrencat una nova edició de La Ciència del Vi, el cicle de xerrades i tastos de vins organitzat per la Unitat de Comunicació i Divulgació de la Ciència de la Universitat Rovira i Virgili. Aquest dijous s’ha celebrat al Castell del Cambrer de Reus, seu de tot el cicle, la primera sessió, per a la qual ja s’havien exhaurit amb antelació les cinquanta places disponibles.

Toni Sánchez, químic, enòleg i docent de la URV, ha estat l’encarregat d’impartir aquesta primera xerrada, titulada El vi, un plaer per als sentits, centrada en com les molècules del vi fan que cadascú en percebi els aromes i les característiques de manera diferent, i en quines són les millors pautes per tastar els vins. Tal i com es farà en cada sessió, abans i després de la xerrada s’han tastat dos vins de la DO Montsant, col·laboradora del cicle. Concretament, l’Abundància, del celler Mas de l’Abundància, i Altaroses, del celler Joan d’Anguera.

L’objectiu del cicle és descobrir i gaudir tot el que envolta el món del vi, des de diferents àmbits científics i acadèmics, a través de les explicacions d’investigadors, investigadores i docents de la URV al voltant, per exemple, del màrqueting, la història, l’arquitectura, la bioquímica, el canvi climàtic…, complementat sempre per dos tastos de vins de la DO Montsant. Una altra de les matèries del cicle és la comunicació, que serà la protagonista de la propera sessió, el dijous 23 de novembre a les 19 h al Castell del Cambrer de Reus. La periodista experta en enologia Ruth Troyano explicarà diversos projectes culturals que tenen per objectiu difondre i donar valor el món del vi. Com cada mes -el cicle s’allargarà fins al juny, amb una sessió mensual-, el dia 1 s’obrirà el període d’inscripcions, que es poden fer a la web del cicle.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*