21/04/2017

Centenars de persones descobreixen el campus Sescelades de la URV

El campus ha obert aquest divendres les seves portes amb prop de setanta activitats lúdiques, científiques i educatives per a totes les edats

Pinta la innovació.

Activitats científiques adaptades a tots els nivells de coneixement, esports, visites teatralitzades, xerrades, activitats d’innovació, contes, música, tastos de vins i molts tallers, d’enologia, de química, d’enginyeria, de prehistòria i un llarg etcètera. Prop de setanta activitats amb un objectiu comú: donar a conèixer el campus Sescelades a la ciutadania i a tota la comunitat universitària “i no només el campus, sinó tot el que s’hi fa” ha destacat Luís Marquès, degà de la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia i un dels responsables de la comissió organitzadora.

Taller sobre la química a la vida quotidiana.
Taller Curiosity, organitzat per l’ETSE.
Partit de futbol amb robots.
Imatge del taller de cuina molecular.
Bona fins l’última gota, el taller per a infantil i primària que s’ha omplert de famílies.

En l’organització s’hi han implicat representants de les facultats, escoles i diferents serveis que han dissenyat una tarda lúdica, científica i educativa pensada per a públic de totes les edats i coincidint amb els 25 anys de la Universitat. La comissió de l’activitat “Descobreix el campus Sescelades” ha preparat prop de 70 activitats per oferir la possibilitat de descobrir tot allò relacionat amb la docència, la recerca i la transferència que es fa a la Universitat i a la resta d’estructures de recerca i innovació del campus, com ara al Centre de Transferència de Tecnologia i Innovació, a l’Institut Català d’Investigació Química o a l’Institut de Paleoecologia Humana i Evolució Social.

Una imatge del vermut popular.
Durant la tarda s’han organitzat tastos de vins de les diferents DO.

La jornada ha començat a dos quarts d’una del migdia amb una actuació de piano, a càrrec del pianista Kiev Portella i a partir d’aquí i amb un  vermut i una fideuà s’han iniciat els actes que s’han fet una part als espais oberts del campus i l’altra a les aules, laboratoris i els CRAI. I per donar a conèixer tot el campus el tren turístic de Tarragona ha realitzat recorreguts pel campus durant tota la tarda.

Jardí de les papallones

Coincidint amb la festa, al pati del CRAI s’ha fet l’acte que ha servit per iniciar la instal·lació de plantes que formaran d’aquí un temps el Jardí de les Papallones.

Serà un espai d’una superfície d’entre 200 i 300 m2 amb  plantes petites i mitjanes, la floració de les quals atrauran papallones, insectes i aus. L’empresa Repsol finançarà aquesta activitat en el marc de la col·laboració entre la Universitat i la multinacional tenen en matèria de sostenibilitat.

Les activitats s’allargaran fins passades les nou de la nit i es clouran amb un concert de gòspel.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*