22/05/2015

Científics especialistes en enologia i viticultura d’arreu del món es reuneixen per parlar sobre escumosos

Més de 120 especialistes de diferents països s'han reunit en el 33è Congrés Internacional del Cava per parlar de la recerca científica aplicada als vins escumosos. Aquesta trobada, organitzada pel Consell Regulador del Cava i la Universitat Rovira i Virgili, s'ha celebrat el dimecres 20 de maig a la seu de la Confraria del Cava, a Sant Sadurní d'Anoia

Durant la jornada, els ponents han examinat els vins escumosos  i han exposat les seves recerques en diferents camps relacionats amb l’enologia i la viticultura. Un dels temes que ha suscitat més interès ha estat el canvi climàtic i la importància que té per al sector la reducció de les emissions de CO2, pels desequilibris que poden ocasionar en la maduració del raïm. També s’han tractat temes com el condicionament dels llevats en situacions adverses i del ‘gushing’, un concepte que determina el comportament de la bombolla en el procés d’elaboració del cava durant el degollament.

Aquesta trobada d’experts ha volgut transmetre el potencial de coneixements científics i tècnics que comporten els vins escumosos. Ha estat  inaugurada per Josep Anton Ferré, rector de la URV, i Pierre-Louis Teissedre, coordinador de la xarxa internacional Oenoviti. Ha comptat amb destacats experts com Fernando Zamora, José M. Guillamón, Gemma Beltrán, Montse Riu, Joan Miquel Canals, tots ells de la URV; Anna Puig-Pujol, de l’IRTA i Bertrand Robillard,  Andrea Curioni, Marco Bravi, Delphine Goffette i Michel Valade. El president del Consell Regulador del Cava, Pere Bonet, ha estat l’encarregat de clausurar aquesta trobada de referència per al món del cava.

Han participat en el Congrés Internacional del Cava més de 120 especialistes qualificats de països com Alemanya, Argentina, Austràlia, Àustria, Croàcia, França, Itàlia, Eslovènia, EUA, Polònia, Portugal, Sud-àfrica, Suïssa i Turquia, i Espanya entre d’altres, tots vinculats al món científic, acadèmic i empresarial.

El congrés s’ha fet en el marc de les reunions semestrals que celebra Oenoviti International Network, xarxa de centres d’educació superior de formació i recerca en Enologia i Viticultura, que lidera la Universitat de Bordeus i de la qual forma part la URV. Oenoviti continua les seves reunions els dies 21 i 22 de maig a Caldes de Monbui (Vallès Oriental).

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*