16/03/2018

Estudiants del Màster en Enginyeria Química guanyen la competició local de l’empresa multinacional Fluor

El certamen enfronta empleats i universitaris en la creació d'un dispositiu fet amb material d'oficina que simula un partit de voleibol

Un dels equips participants a la competició Fluor Challenge.

Tres estudiants del Màster en Enginyeria Química de la URV van participar i van resultar vencedors a nivell local de The Fluor Challenge, una competició que la companyia multinacional duu a terme a les seves oficines d’arreu del món. Marta Villarroya, Gerard Lozano i Enric Prats van competir contra els treballadors de l’oficina de Fluor a Tarragona en la creació d’un dispositiu que llancés i recollís tantes vegades com fos possible una bola, com si es tractés d’un partit de voleibol. La dificultat afegida era que només podien utilitzar material d’oficina per construir l’artefacte.

Per a Marta Villarroya, capitana de l’equip que presentava la URV, es tractava de “posar la creativitat en marxa” per construir el dispositiu amb el material que se’ls va donar: llapis, gots de plàstic, fulls de paper, sobres i petits equips d’oficina. Amb això van aconseguir la llançadora i receptora de boles que va fer més tocs sense que els caigués la pilota. Van superar així els set equips contra els quals competien, integrats per personal de la multinacional a Tarragona.

The Fluor Challenge és una competició que l’empresa organitza per encoratjar als estudiants a aprofundir en l’enginyeria i, sobretot, a experimentar per ells mateixos. Per això, l’activitat que es proposa cada any és una adaptació d’alguns dels reptes que té aquesta companyia de serveis d’enginyeria. En l’edició de 2018, que es va fer al febrer, el repte era construir un llançador de boles i receptor que mantingués la pilota en joc el màxim temps possible.

L’equip dels tres estudiants del Màster en Enginyeria Química van valorar la possibilitat que la competició els donava a l’hora de veure com funciona una empresa del seu àmbit, “com és la relació entre els treballadors i entre directius i empleats”, va explicar Villarroya.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*