05/07/2018

El Consell Assessor de l’ETSEQ debat estratègies per avançar-se a la davallada demogràfica

Els representants d'empreses i institucions que formen part del consell han fet un seguiment dels indicadors de l'activitat científica i del funcionament del centre

Un moment de la reunió del Consell Assessor de l'ETSEQ el 3 de juliol de 2018.

El Consell Assessor de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química (ETSEQ), integrat per representants d’empreses i institucions, es va reunir el 3 de juliol per analitzar els indicadors de progrés dels departaments i del centre. Es tracta de la sisena reunió d’aquest consell, en la qual van debatre també les possibles estratègies que permetran fer front a la davallada demogràfica dels propers anys. Entre les possibilitats que es van contemplar hi ha l’oferta de dobles titulacions i la intensificació de les relacions amb altres institucions universitàries i de recerca.

El Consell l’integren 21 persones, de les quals van assistir-hi Francesc Xavier Grau, rector de la URV entre 2006 i 2014 i president del Consell Assessor; Carlos Álvarez, de Bayer-Covestro; Joan Josep Colina, d’Indústries Teixidó; Santiago Crivillé, de. Consell de Col·legis d’Enginyers Tècnics Industrials; Josep Moragas, UNIÓ – Corporació Alimentària / Associació d’Empreses Innovadores en Nutrició i Salut (AINS); Josep Bonet, director de l’ETSEQ; Josep Font, director del Departament d’Enginyeria Química; i Joan Manel Vallès, director del Departament d’Enginyeria Mecànica. També va assistir-hi com a convidat Francesc Xavier Farriol. 13 persones més van excusar la seva presència.

Durant la reunió van analitzar, d’una banda, els indicadors clau de rendiment relatius al funcionament del centre i els estudiants, com ara la matrícula i la taxa d’abandonament; i els indicadors d’activitat científica. Per als primers, van posar sobre la taula propostes per respondre als canvis demogràfics; per als segons van convenir que el centre es troba en fase d’estabilitat pel que fa a la producció científica en relació als recursos captats.

El mateix dia de la reunió, el Consell de Govern de la Generalitat va nomenar Francesc Xavier Grau secretari d’Universitats i Recerca, motiu pel qual Grau va anunciar que deixaria la presidència de l’òrgan assessor de l’ETSEQ.

Tots els membres del Consell Assessor de l’ETSEQ, en acabar la reunió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*