21/06/2021

El Consell de Govern aprova la distribució de 5 milions d’euros per a la formació de personal investigador i l’atracció de talent

La propera doctora honoris causa per la URV serà Esperanza Martínez Yáñez, activista, jurista i biòloga equatoriana, defensora dels drets ambientals

El Consell de Govern d’aquest dilluns 21 de juny ha aprovat la distribució de la subvenció que el Ministeri d’Universitats i Formació Professional ha atorgat a la URV: 5.016.495 milions d’euros fins al 2023, que es traduiran en 58 ajuts per a la formació de joves doctors, la requalificació del professorat universitari i l’atracció de talent internacional.

Més concretament, la meitat de la subvenció per a la requalificació de el sistema universitari espanyol (com s’anomena el programa del Ministeri) que ha estat atorgada a la URV es destinarà a la convocatòria d’ajudes Margarita Salas per a la formació de 32 joves doctors. A través d’aquesta línia d’ajuts, els i les investigadores que han defensat la tesi durant els darrers dos anys poden sol·licitar una estada de formació en una universitat pública espanyola o bé en universitats i centres de recerca estrangers, així com en organismes públics de recerca.

Una altra part de la subvenció del Ministeri (el 15,80%) serà per a que 9 membres del professorat permanent de la Universitat pugui fer estades de formació d’entre un i tres anys en una altra universitat o centre de recerca públics. Per últim, el 33,72% de la subvenció es destinarà a les ajudes María Zambrano, que permetran contractar durant dos anys 17 investigadors amb trajectòria postdoctoral acumulada en universitats o centres d’investigació estrangers amb un import de 4.000 euros mensuals per investigador.

Esperanza Martínez Yáñez, activista, jurista i biòloga, doctora honoris causa

El Consell de Govern també ha aprovat fer doctora honoris causa per la URV Esperanza Martínez Yáñez. És jurista, biòloga, activista i defensora dels drets ambientals de l’Equador, i els seus treballs s’han traduït en el reconeixement constitucional dels drets de la Natura. És el cas de la Constitució de l’Equador, en la qual va participar com a assessora del president de l’Assemblea Nacional Constituent. Martínez Yáñez ha tingut múltiples reconeixements internacionals i combina la tasca investigadora i amb la defensa de la Natura en àmbits comunitaris.

Contractació de personal investigador en formació

Fa un any, el Consell de Govern va aprovar el fraccionament en terminis de la matrícula de màster del curs 2020/21 més enllà de l’any 2020, la qual cosa va provocar que hi hagués un dèficit de matrícula. Per aquest motiu al 2021 hi ha més ingressos de matrícula, una part del qual eixuga el dèficit de 2020 i una altra part (2,88 milions d’euros) es dedicarà a la contractació de personal investigador en formació (el 60% del total), a la reprogramació d’activitats i altres conceptes, com ara la formació del PAS, ajuts per als estudiants de màster i complements per a les beques Erasmus, entre d’altres. 912.000 euros dels majors ingressos de matrícula es reserven per al pressupost de 2022.

En relació també al personal investigador en formació, en el mateix Consell de Govern s’ha aprovat la convocatòria del programa Martí i Franquès, que permetrà arribar als 290 doctorands al 2021, 30 més que l’any passat. En total es convocaran 63 places a través de les modalitats Cofund, estàndard i Banco Santander del programa i 29 més finançades amb els romanents de 2020.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*