04/04/2018

Es constitueix el Consell d’Alumni URV, que fomenta la vinculació d’exestudiants amb la Universitat

Els alumni poden accedir als serveis i activitats socials i formatives de què gaudeixen els estudiants

Foto de grup, un cop constituït el Consell d'Alumni.

La missió d’Alumni URV és impulsar i mantenir viva la relació dels exestudiants entre si i amb la URV, potenciant el compromís de la universitat amb la societat. Així es va aprovar en el Consell de Govern del 27 d’abril de 2017, que també preveia la constitució del Consell Alumni, l’òrgan de direcció i participació de la comunitat Alumni URV. El Consell s’ha constituït el 4 d’abril d’enguany per primera vegada, al Rectorat.

L’adscripció a Alumni URV és directa i gratuïta per a totes les persones que obtenen un títol expedit per la URV. Això els dóna dret a gaudir de diversos serveis i activitats que estan a disposició dels estudiants de la Universitat, com ara la participació en les agrupacions socials i culturals i l’accés i utilització dels serveis del CRAI, Ocupació i Llengües, entre molts d’altres. Més endavant es posarà en funcionament una modalitat Premium, de pagament, que comptarà amb serveis addicionals. D’aquesta manera es pretén potenciar el sentiment de pertinença entre la comunitat d’antics estudiants.

Els sis exalumnes destacats, acompanyats del rector.

Alumni URV també dóna suport en l’organització dels actes de graduació i preveu fer el mateix amb les trobades de diferents promocions d’exalumnes. Així mateix pretén impulsar un programa de mentoring, en què els alumni ajudin amb la seva experiència als estudiants i nous titulats de la URV, i crear la xarxa internacional d’Alumni URV. Es tracta que la relació dels titulats per la URV no acabi a les aules i laboratoris, sinó que continuïn vinculats a la Universitat durant la seva trajectòria professional i exerceixin d’ambaixadors de la URV.

Un cop aprovat el projecte, la tarda del 4 d’abril s’ha constituït el Consell d’Alumni, que és l’òrgan de direcció,assessorament i participació de la comunitat Alumni URV. Les seves funcions són determinar les directrius d’actuació i la concreció i desenvolupament de la missió, els objectius i el pla d’acció del projecte. El Consell, presidit per Noemí Rabassa, delegada del rector de Comunicació en representació del Consell de Direcció, l’integren 24 persones més: sis persones titulades per la URV de reconegut prestigi professional, dotze representants de juntes de centre, dos membres del PAS, un de l’Escola de Postgrau i Doctorat, un del Centre de Formació Permanent, un del Consell Social i un del Consell d’Estudiants.

En l’acte Noemí Rabassa ha presentat la iniciativa, acompanyada del gerent de la Universitat Manuel Molina, de la cap d’Àrea de Planificació i Promoció de Programes Formatius, Charo Romano, i del rector de la URV, Josep Anton Ferré. Un cop exposat el projecte, els membres del Consell Alumni han intervingut activament, aportant idees i propostes. El rector ha explicat que la celebració dels 25 anys de la URV, durant el curs passat, “ens va fer més conscients de la necessitat d’estrènyer llaços entre els exalumnes i amb la pròpia Universitat”, i ha desitjat que la constitució d’Alumni sigui “l’inici d’una activitat sostinguda que entre tots hem d’anar fent créixer”.

Es pot trobar més informació sobre Alumni URV i com formar-ne part al seu lloc web, que des de juny de l’any passat ha rebut 9.693 visites.

Print Friendly, PDF & Email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*