26/09/2019

Creix l’interès per implicar els residents en la gestió turística de les destinacions

Un seminari ha analitzat al campus Vila-seca els reptes de la creació d’un espai de participació en l’àmbit turístic i les possibilitats en el desplegament de models per a la implicació de la societat en l'activitat

Un moment del seminari "El model de Barcelona: un exemple inspirador de la participació en turisme", amb motiu del Dia Mundial del Turisme.

“La tendència d’involucrar a la ciutadania i a tots els stakeholders de les destinacions en l’activitat turística és cada vegada més predominant”, ha afirmat avui el cap del Laboratori d’Innovació i Intel·ligència Turística del Departament d’Innovació Turística d’Eurecat, Jordi Calabuig, qui ha participat en  el seminari ‘El model de Barcelona: un exemple inspirador de la participació en turisme’.

El seminari ha analitzat al campus Vila-seca els reptes que suposa la creació d’un espai de participació en l’àmbit turístic i les possibilitats en el desplegament de models per a la implicació de la societat en aquesta activitat.

“Des del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, treballem en la innovació i la competitivitat del turisme familiar, conscients del paper cabdal que han de tenir la població i els agents locals en aquest repte”, i en aquesta línia, “comptem amb un ampli bagatge de treball conjunt i estratègic amb el sector privat local, que s’ha demostrat eficaç i que també serveix de model inspirador a altres destinacions”, ha subratllat la directora del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Marta Farrero.

Per la seva banda, el director de Turisme de l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Suñol, ha detallat la creació, la composició i el funcionament del Consell de Turisme i Ciutat, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona el novembre de 2015. Suñol ha remarcat la importància de comptar amb un espai de participació i de diàleg en l’àmbit turístic a través de grups de treball diversos.

Des de l’àmbit de la consultoria i del sector privat, el director de Consultur, Divisió de Turisme de Cegos, Josep Andreu Casanovas, ha apuntat que, “si parlem de la destinació Barcelona, hem d’estendre aquest sistema de treball participatiu amb grups als municipis de tota la destinació i obrir-hi temes candents que ens poden canviar el model turístic, com podria ser el transport aeri”.

El seminari ha estat organitzat pel Laboratori d’Innovació i Intel·ligència Turística (LAB-IIT) del Departament d’Innovació Turística del centre tecnològic Eurecat i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona a Costa Daurada i Terres de l’Ebre, amb la col·laboració de la Facultat de Turisme i Geografia de la Universitat Rovira i Virgili.

Print Friendly, PDF & Email

Comenta

*